cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

krstno ime za Gajo

clock-img

07.07.2008, 11:44

clock-img

petra123

pencil-img

30

Naš gospod župnik je kar malo debelo pogledal ob spoznanju, da ima najina punčka ime Gaja. Pod katerim imenom jo krstiti, nama je vseeno če je lepo Gaja ,župnik pa komplicira. LPuser posted image

clock-img

07.07.2008, 11:46

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

ja zamenji zupnika.. al je pa ne krstit..

clock-img

07.07.2008, 12:13

clock-img

Perunika

pencil-img

171

tudi mene so krstili na drugo ime, ker moje ni bilo "krščansko". Kasneje se mi je še prav fino zdelo, da imam v cerkvi drugo ime. Ker so izbirali v naglici je stara mama predlagala različico očetovega imena. ne vidim nobenega problema v tem.

clock-img

07.07.2008, 13:01

clock-img

mišk

pencil-img

2527

Naši je ime Dona, pa s krstom nismo imeli težav. Morali pa smo izbrati enega svetnika, ki naj bi bil njen zavetnik. Izbrali smo svetega Donata, ker ima najbolj podobno ime. Lahko bi bila tudi Sidonija. Drugače pa to ni nikjer zapisano, samo pri obredu je enkrat omenil tega svetnika (med drugimi).
Vprašaj župnika, če imate tudi pri vas lahko tako varianto.

clock-img

07.07.2008, 22:14

clock-img

ursalara

pencil-img

2232

Pri nas s tem nismo imeli problemov!Najina pikica je Lara in bi jo krstil pod Laro samo sva se potem midva sama odločila da bo krščena Larisa in mi je župnik dejal kako je vpisano v roj.list oz na dokumentih in sva mu rekla da samo Lara pa je rekel potem bo pa Lara razen če je vajina želja drugače in smo se potem odločili da bo krščena Lara Larisa pa je bil potem še bolj zadovoljen ker sta oba imena pa še sveta Larisa ji je zaveznica,pri nas ni bilo komplikacij tako kot je otroku ime tako ga krsti razen če je vajina želja drugačna!

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

clock-img

07.07.2008, 23:19

clock-img

malenaa

pencil-img

474

kot studentka teoloske fakulteteuser posted image mislim da ne bi smelo biti nobenih ovir za ime Gaja. Naj jo krsti kot Gajo, krstni zavetnik pa naj bo sv. Gaj - papež (283-296).
Pa problem je rešenuser posted image

clock-img

08.07.2008, 17:40

clock-img

massylou

pencil-img

539

user posted image user posted image user posted image

Ali pa Glorija.

Tudi nečakinjo Zalo so krstili kot zalo, zavetnica je pa Rozalija. Se da vse zmenit.

< Sporočilo je popravil massylou -- 8.7.2008 17:41:16 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem