writing-img

kst ponovno

clock-img

28.12.2008, 22:06

clock-img

J.L.

pencil-img

2504

je nujno, da je krstni boter al botra v zakonskem stanu?

clock-img

28.12.2008, 22:17

clock-img

MAŠKA

pencil-img

1605

To je pa čist odvisno od župnika - eni tako zahtevajo, eni pa sploh ne.

clock-img

29.12.2008, 08:10

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Ne sme živeti na koruzi, lahko je poročen ali samski.

clock-img

29.12.2008, 08:12

clock-img

Pikapolonica_

pencil-img

1395

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Ja pa jade.... pA starši morajo bit tut poročeni, pa cela femili mora k spovedi, pa na **** maš, cerkev pa veselo služiuser posted image

Menda bomo zibali...drugič ;)

clock-img

29.12.2008, 09:23

clock-img

J.L.

pencil-img

2504

hmmm pol pa bo težka, če je naš zakompliciran. user posted image se mu zlažemo glede botra. user posted image

clock-img

29.12.2008, 09:25

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Načeloma je tako ja - še slabše, kot da par živi na koruzi je pa, če je samo civilno poročen, cerkveno pa ne. Je pa vse odvisno od prilagodljivosti župnika. Večina jih dandanes glede tega raje popušča, ker jim sicer krajani odnesejo otroke drugam h krstu in so potem oni samo na zgubi, otrok je pa vseeno krščen. user posted image  

clock-img

29.12.2008, 18:52

clock-img

benika

pencil-img

7793

Kot je rekla bskrle, boter je lahko cerkveno poročen ali pa samski, življenje na koruzi odpade (razen seveda, če se resnica malce prikroji).

Pikapolonica_, ni povsod tako strogo kot ti opisuješ. Pri nas je zaželjeno le, da se starši in botri udeležijo enourne priprave na krst ter da prisostvujejo sv. maši. O spovedi ni pri nas nikakršnega govora. Je pa res vse odvisno od posameznega župnika.

clock-img

29.12.2008, 18:56

clock-img

tanjusi

pencil-img

3353

hmmm pol pa bo težka, če je naš zakompliciran. se mu zlažemo glede botra.

boljš da ne ker če je zatežen, bo kamot preveril tudi to, če so botri ustrezni....

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

clock-img

29.12.2008, 19:45

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.
hmmm pol pa bo težka, če je naš zakompliciran. user posted image se mu zlažemo glede botra. user posted image

Povejte mu lepo, da kakor hoče - če hoče naj otroka krsti, če noče, boste pač poiskali drugega župnika - pa bo zagotovo kar hitro nehal komplicirat. user posted image

clock-img

29.12.2008, 20:07

clock-img

RMRM

pencil-img

3412

Pri nas je bilo potrebno prinesti potrdilo o botrstvu, kjer je oseba morala podpisati, da izpolnjuje pogoje za botrstvo(da ima vse zakramente in da ne živi v izvenzakonski skupnosti) user posted image

clock-img

29.12.2008, 20:16

clock-img

ajataja

pencil-img

1672

IZVIRNO SPOROČILO: RMRM

Pri nas je bilo potrebno prinesti potrdilo o botrstvu, kjer je oseba morala podpisati, da izpolnjuje pogoje za botrstvo(da ima vse zakramente in da ne živi v izvenzakonski skupnosti) user posted image

hudo.pa eni župniki pa znajo komplicirat.Mi imamo botra in botrco,ki živita na koruzi in tudi midva sva še tam pa imava 3 user posted image pa ni nič kompliciral,še na priprave nam ni bilo treba.Zato ga pa imajo pri nas vsi radi.Ponavadi so starejši župniki bolj za j... mladi pa grejo v korak s časom in mislim,da je tako prav.

clock-img

29.12.2008, 20:38

clock-img

end1

pencil-img

1598

ma zakaj pa krstite otroka, če vas vse moti kar cerkev zahteva oz. želi.

clock-img

29.12.2008, 22:14

clock-img

benika

pencil-img

7793

Joj end1, ne provociraj, ker se bo spet razvil kreg. Je bilo o tem že preveč napisano zakaj ja in zakaj ne.

clock-img

30.12.2008, 12:24

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Ko sem bila krstna botrca svojemu nečaku (6 let nazaj) me župnik niti z enim vprašanjem ni vprašal ali sem samska, poročena ali pa na koruzi.
Tudi ko smo letos krstili najinega Jana, je bila moja sestra botrca,pa ni postavil nobeno od teh vprašanj, pa ni bil isti župnik.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

01.01.2009, 20:11

clock-img

brkn83

pencil-img

3022

ko sem bila js pred dvema letoma krstna botra nečaku, me župnik sploh ni vprašal če sem poročena. No upam, da bo tako tudi letos, ko bomo mi imeli krst - ker botra, ki smo jo izbrali ni poročena.

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

clock-img

03.01.2009, 14:25

clock-img

CLAUDY11

pencil-img

155

pri men je boter imel sam krst in tud ni hodil v cerkev takrat je blo to ok ker tako mož želel in je bil boter svak saj se da z župnikim vse zmenit
dans mi je pa žal ker taki ki niso nikoli hodili v cerkvo tud nimajo občutek za praznike!!! (velika noč ........) saj ne da se gre za darila od botra vendar že tist občutek da imaš botra ki mu lahk rečeš boter in ki verjame in tako tudi vzgaja žal pri nas nikoli tega ni in mi našega botra nikoli ne vidimo

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem