Sitaucija je taka:
trenutno smo trije v stanovanju, ki je moja last, in sva ga z bratom podedovala od mame, s tem da sem jaz bratu izplačala polovico in je stanovanje samo moje že nekaj let. No, jeseni sva se z možem odločila, da gremo v večje stanovanje, saj smo zdaj trije na 30 m2, čez dva meseca pa dobimo še enega
in rabimo več prostora.
Stanovanje sva prodala, našli smo novo, večje, dali aro. Za to večje stanovanje bom spet prispevala samo jaz, ker pač trenutno imam tako vsoto denarja. Tudi iskala sva stanovanje v takšni vrednosti, ki si ga lahko privoščiva brez kreditov in posojil, ker sva se odločila, da ne jemljeva kreditov, če ni nujno.
Meni se zdi logično, da bo novo stanovanje napisano izključno name, saj bom za njega dala mojo dediščino, s katero mož nima nič. Dokler sva skupaj, je itak vse najino, če pa bova šla kdaj narazen, pa jaz hočem, da je moja dediščina, ki sem jo jaz prinesla v zakon, zavarovana. Če bi mož lahko kaj prispeval, bi potem imel sorazmerni delež v stanovanju, ampak ker pač trenutno, brez bolj ornk kredita, ne more, dam jaz ves denar.
No, in je bil on včeraj kar presenečen nad tem, da bom samo jaz lastnica, ker on pa izhaja iz tega, da bo to najino. In da če se bova kdaj ločila, on vsekakor ne bo zahteval polovice. Jaz pa pravim, da je itak najino, samo da če midva kdaj ne bova skupaj, potem naj bo jasno, kaj je moje in kaj njegovo.
Kaj mislite vi?
Kako bi se ve odločile na mojem mestu?
No, jaz mojega mnenja ne bom spreminjala , samo zanima me še vaše.