writing-img

letenje z balonom v nosečnosti ?

clock-img

05.05.2008, 15:43

clock-img

abi

pencil-img

755

Pozdravljene !

za rojstnodnevno darilo sem dobila polet z balonom, jaz pa sem v 6 t user posted image .
Kako je s  to višinsko razliko med nosečnostjo ?
Je letenje nasploh odsvetovano, ali ne povzroča težav ? 

Najlepša hvala za odgovore .

< Sporočilo je popravil abi -- 5.5.2008 15:48:58 >

clock-img

05.05.2008, 15:50

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

A ti to resno? Pejd pa uzivi maximalno!

clock-img

05.05.2008, 15:53

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.05.2008, 15:55

clock-img

Anonimen

sej te štekam, ko sem jz zvedela, da sem noseča se nisem niti s kolesom upala več peljat. No, zdaj se mi zdi ful smešno ko razmišljam za nazaj.

Nosečnost je res "drugo" stanje, ampak zato se ni treba drugače obnašat kot sicer. Pojdi če si želiš, nima nobene veze višinska razlika - sej nosečnice letijo tudi v avionih user posted image

clock-img

05.05.2008, 15:56

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

Bolše je, da ne greš, saj je znano, da poleti oz. letenje z letalom občutno stanjša stene materničnega vratu. Ne vem, no. Premisli.

Pa ja?user posted image

clock-img

05.05.2008, 16:09

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

Let z balonom ne bo škodoval ne tebi in niti plodu.
Edina nevšečnost, ki se pri izletu z balonom lahko pripeti, je trd pristanek.
Ta pa tam nekje do 12 tedna nosečnosti ne more škoditi plodu, katerega velikost se trenutno meri v milimetrih.

Zato velja splošno pravilo, da do 12 tedna nosečnica lahko počne popolnoma vse, če ji počutje seveda to dopušča.

Če si še vedno v dvomih, pa za potrditev navedenaga povprašaj še dr. Pušenjaka, ki odgovarja na podobna vprašanja na sosednjem forumu, ali pa še bolje - uporabi kar iskalnik.

http://med.over.net/forum5/list.php?19

clock-img

05.05.2008, 16:10

clock-img

lotoska

pencil-img

768

Ja enkratnega poleta pač ne moremo imenovati letenje. Naša najuspešnejša padalka je tudi še noseča skakala s padalom. Ne strašit z neumnostmi.

clock-img

05.05.2008, 16:18

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Let z balonom ne bo škodoval ne tebi in niti plodu.
Edina nevšečnost, ki se pri izletu z balonom lahko pripeti, je trd pristanek.
Ta pa tam nekje do 12 tedna nosečnosti ne more škoditi plodu, katerega velikost se trenutno meri v milimetrih.

Zato velja splošno pravilo, da do 12 tedna nosečnica lahko počne popolnoma vse, če ji počutje seveda to dopušča.

Če si še vedno v dvomih, pa za potrditev navedenaga povprašaj še dr. Pušenjaka, ki odgovarja na podobna vprašanja na sosednjem forumu, ali pa še bolje - uporabi kar iskalnik.

http://med.over.net/forum5/list.php?19

Pa zna se zgodit, da boš rodila bodočega šakil o nila, če boš previsoko letala.

Glede pušenjaka pa imaš kar prav ja user posted image

clock-img

05.05.2008, 18:00

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

Bolše je, da ne greš, saj je znano, da poleti oz. letenje z letalom občutno stanjša stene materničnega vratu. Ne vem, no. Premisli.

Tega pa nisem vedla. Svašta!

user posted image

abi, nč bat, ti sam uživaj. Nima kej bit.

< Sporočilo je popravil Naja3 -- 5.5.2008 18:01:28 >

clock-img

05.05.2008, 18:27

clock-img

anckabancka

pencil-img

1710

Še jaz se vmešam...

Kaj pa polet z balonom v 6. mesecuuser posted image Imam karte že od jeseni, pa nismo uspeli še it. Zdaj bi bila pa možnost, pa kar ne vemuser posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

clock-img

05.05.2008, 19:50

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.05.2008, 21:09

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

Še jaz se vmešam...

Kaj pa polet z balonom v 6. mesecuuser posted image Imam karte že od jeseni, pa nismo uspeli še it. Zdaj bi bila pa možnost, pa kar ne vemuser posted image

Torej, v 6 tednu bi zagotovo šla letet z balonom ali jadralnim letalom. Tako kot na primer smučat, kolesarit, rolat, surfat ipd.

V 6 mesecu pa zagotovo ne bi delala nič od tega.
Sam let nima veze, pač pa se padcu pri pristanku v drugem ali celo zadnjem trimesečju ne bi izpostavljala po nepotrebnem.

clock-img

05.05.2008, 22:33

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

Še jaz se vmešam...

Torej, v 6 tednu bi zagotovo šla letet z balonom ali jadralnim letalom. Tako kot na primer smučat, kolesarit, rolat, surfat ipd.

V 6 mesecu pa zagotovo ne bi delala nič od tega.
Sam let nima veze, pač pa se padcu pri pristanku v drugem ali celo zadnjem trimesečju ne bi izpostavljala po nepotrebnem.

Se strinjam.

clock-img

06.05.2008, 07:53

clock-img

Maja T.

pencil-img

1085

Pojdi in uživaj, sploh, če se dobro počutiš, zdaj imaš full šanso. Kasneje to ne bo več mogoče, saj pri meni je tako da zdaj še samo na počasne sprehode hodim ali pa počivam...user posted image , sem v 27 t.

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

clock-img

07.05.2008, 11:45

clock-img

Colt

pencil-img

2988

Kot prvo, letenje z balonom in letalom se sploh ne da primerjati. Zakaj? Balon je tako rekoč statična zadeva kjer praktično ni nobenih sil (G force), le pri pristanku lahko malce začutiš zemljo. Pri letalu pa je stvar drugačna, vendar samo pri manjših. Potniški so popolnoma primerni za nosečnice, ni nobenih večjih sil itd, pri manjših letalih (sploh jadralnih) pa so obremenitve bistveno večje.

Torej...balon da, brez skrbi, manjša letala raje ne.

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem