writing-img

kdaj kupiti prve copatke- ta prave!

clock-img

11.08.2006, 13:53

clock-img

zita

pencil-img

296

Ravnokar bo moje dete staro 10 mesecev. Na nogicah lepo stoji, koraka pa noče in noče narediti.
Zanima me, kdaj naj mu grem kupiti "ta prave" čeveljčke ali copatke?Ortopedske.

Do sedaj je bil večinoma bos, ali v nogavičkah.

Kaj mi svetujete?

clock-img

11.08.2006, 13:57

clock-img

Minkaa

pencil-img

290

vsekakor priporočam Ciciban 

Srečna družina

www.bambino.si

clock-img

11.08.2006, 14:08

clock-img

cicido

pencil-img

302

Moja je bila stara 10 mesecev, ko sem ji kupila prve copatke-superfit, sedaj je stara 14 mesecev in se ne hodi samostojno pa sem ji spet kupila copatke superfit. Za cevlje se se nisem odlocila, ker so mi copatki udobnejsi in mehkejsi in narejeni iz bombaza. V ari v sentvidu imajo veliko izbiro.

clock-img

11.08.2006, 14:11

clock-img

darja72

pencil-img

614

Nogavice z bremzami. Bo najbolj zdravo za razvoj stopala. lp

clock-img

11.08.2006, 14:16

clock-img

saba

pencil-img

1221

jaz sem naši že pri osmih mesecih kupila copatke od cicibana ,ker je non stop stala in hodila okoli kavča in po stajici. tako , da zdaj ji moram pa nove kupit, ker jih je že prerastla.

jaz sem jo obula takoj ko se je postavila na noge ob opori, aja pa še v hojico sem jo že dajala.

clock-img

11.08.2006, 15:18

clock-img

hubi

pencil-img

1346

Ravno to sem jaz na posvetovalnici vprašala pediatra in je rekel čim kasneje v trdo obutev. Čevlji naj ne bi bili ortopedski, brez trde opetnice, s pregibom podplata pod prsti,  copatki pa nogavičke z bremzami. Da se podplatek fino razvija.

clock-img

11.08.2006, 15:19

clock-img

Anonimen

Se pridružujem mnenju Hubijinega pediatra.

clock-img

11.08.2006, 17:53

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

naša pa mora obvezno bit obuta v čeveljčke z opetnikom in lokom, ker nogice obrača na notranji gleženj ---> kupili smo Cicibanove za prve korake, ki so mehki v podplatu user posted image

clock-img

11.08.2006, 19:21

clock-img

Nej

pencil-img

268

Eh drek jaz pa sem ravno danes kupila cicibanovo ortopedske. Pa sem mu obula pa je naekrat postal  tako neroden user posted image - pa ni bilo jasno zakaj. Zdaj vem. Sem bila prepričana, da je to dobro za nogico, da je bolj fiksna. Zdaj pa jih bom vstran dala. Rabi katera?user posted image

clock-img

11.08.2006, 21:57

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

Nam je tudi rekla v razvojni, da neortopedske, mehke in nizke. Ana je imela ene kenguru teniske in je rekla, da so to primerni čevlji. Pa niso tolk dragi kot cicibanovi user posted image . Naša Julija ima pa trenutno najkice za ven in ABS nogavice za not.

clock-img

12.08.2006, 10:13

clock-img

mojčika

pencil-img

2406

Kje pa se dobijo te ABS nogavičke?

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

clock-img

12.08.2006, 10:55

clock-img

Nej

pencil-img

268

ABS nogavičke se dobijo skoraj v vsaki trgovini z otroško opremo (baby center, pikapolonica...).

clock-img

12.08.2006, 11:15

clock-img

Anonimen

Ni potrebno ortopedskihuser posted image user posted image Dovolj da bo bil prožen podplat in to je to.Drugače pa svetujem za doma mokasinke!!!user posted image
Za zunaj imamo fisher price

clock-img

21.08.2006, 13:00

clock-img

petra.horzi

pencil-img

761

baje da je daleč najbolš da je kr bos, čevlji so edin za ogret nogice če je mrzlo al pa zato k dobr zgleda
sam naš bo najbrž lih pozimi shodu, tko da ne bo mogu bit bos, razen doma
pravjo pa da "taprave" čevlje rab šele ko začne sam hodit-pa tud ni treba da so ortopedski 

moj sonček je že "velik fant"

clock-img

22.08.2006, 12:32

clock-img

Anonimen

tapravih tatrdih nikoli! naj bo v štunfih z bremzami ali še bolje v h/m-ju, pikapolonii...se dobijo copatki ki so kot malo debelješi štunfki z usnjenim podplatom! res so zakon!

clock-img

23.08.2006, 23:02

clock-img

pravljica

pencil-img

3338

no evo...jaz pa zadnji v posvetovalnici vprašam, ali moramo nabavljat ortopedske čevlje in pediatrinja "vsekakor je bolje tako in s trdim visokim opetnikom" user posted image  ...drugače je bil odkar se je začel postavljat na noge in do zdaj večinoma bos (razen, kjer se mi je zdelo prenevarno in zdaj, ko ni več tako toplo zunaj)...so me včasih kar čudno gledali user posted image  v stanovanju je vedno bos ali v nogavičkah sterntaller, ki imajo na podplatu debelejšo gumo...te so zakon

yeah, thats me ;)

clock-img

24.08.2006, 11:08

clock-img

catja2

pencil-img

377

IZVIRNO SPOROČILO: pravljica

nogavičkah sterntaller, ki imajo na podplatu debelejšo gumo...te so zakon

kje si jih pa kupila????user posted image

clock-img

24.08.2006, 12:02

clock-img

pravljica

pencil-img

3338

v trgovini MA-MI v MB (če nisi od tu, ti jih po moje tudi po pošti pošljejo, samo pokliči in vprašaj user posted image  ), drugače sem jih videla tudi v toysovem katalogu (v trgovini pa jih nisem našla user posted image  )...izgledajo tako: http://sterntaler.com/socken.php?m=38 
user posted image

yeah, thats me ;)

clock-img

24.08.2006, 13:13

clock-img

catja2

pencil-img

377

Ali mi prosim opišeš kje približno je ta trgovina v MB??

A veš, da sem jaz takšne nogavice kupila v Toysu pred 3 tedni!!!!!!
Ampak so imeli večinoma samo večje št. in bolj v roza barvi!user posted image

Kupila pa sem 4 pare in so res naj naj... PA imam ABS nogavičke, pa ti ste z usnjenim podplatom, pa neke iz Mass-a; ampak te iz Toysa so Nr. 1user posted image

No v glavnem rada bi jih še kaj več kupila

clock-img

24.08.2006, 13:45

clock-img

vanč

pencil-img

194

Zakaj imam jaz potem tako hudo ploska stopala, če me je mami obuvala vedno v mehko in modno obutev???
Moj Nejc je dobil cicibanove čeveljčke za prve korake, ko je začel zares korakati (pri 11 mesecih). Čisto na začetku je res bolje da je bos, ker tako dobi najboljši občutek za podlago,ki je osnova za nadaljni razvoj hoje, ko pa mu gre z lahkoto od nog sem pa absolutno za čeveljčke.

vanč

clock-img

24.08.2006, 20:41

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Poglejte tole. Mehki, usnjeni, luskani in cenovno nekje okrog cicibana. Brez opetnika, neortopedski. Ravno vceraj sem otroka od ene znane slovenke videla v njih. Super so!!

http://www.robeez.co.uk/

Sama sem jih narocila pri konkurencni firmi, ki je nekoliko, malo cenejsa. Tile so pa orginalni.. Na posiljko se cakam.

Gospa sem.

clock-img

26.08.2006, 00:47

clock-img

pravljica

pencil-img

3338

vanč, jaz poznam pa kontra primer: kolegica je vedno kupovala izključno ciciban, superfit in prej še naturino čevlje in copate, kaj šele da bi mu kdaj obula kakšne rabljene...mali pa tako plosko nogo, da ne morejo verjet...torej? skoraj nemogoče, da so razlog problemu čevlji user posted image
kolikor mi je znano, ni potrebno ortopedsko in trdo obuvalo, če je z nogico vse ok
seven, ti copatki (oz. čevlji) so videti superca user posted image

MA-MI trgovina pa je v MB, v centru, blizu h&m, v isti ulici kot je pikapolonica...tel. je 031328520, če nisi od tu, ti bodo povedali, katere št. imajo na zalogi, verjetno bi ti tudi poslali na dom

yeah, thats me ;)

clock-img

26.08.2006, 07:59

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

sem dala še eno stran z malce cenejšimi copatki kot od robeeza. Če boste pogledale pod "bargain corner 06" so prav luštni copatki za 12 funtov. Poštnina za Slovenijo je 4 funte.
Mi malo kombiniramo mehke copatke in copatke od Superfita, ki imajo opetnik, ampak podplat je pa mehkejši kot od Cicibana le da se mi zdi, da se nogica v njih poti user posted image  

clock-img

26.08.2006, 12:00

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Nana. Hvala za tale link. Jaz sem ravno pri njih narocila in cakam na posiljko. So res bolj ugodni od Robeeza

Ortopedi pravijo takole. Noga v ortopedsko oblikovanem cevlju se poleni. Misice ki drzijo lok stopala so naslonjene na lok, zato lene in neaktivne. V primeru ravega podlata zagotovimo, da se misice razvijajo in da se ne polenijo.

Copatek mora cimbolj oponasati boso nogo!! Biti mora mehek, hkrati pa mora zagotavljati, da otroku noga ne drsi. Zadnjic sem videla eno desetmesecnico in je super tacala v njih. V trdih copatkih se mi zdijo kot robotki..

Gospa sem.

clock-img

26.08.2006, 13:15

clock-img

Anonimen

Naš ima doma nogavičke z  usnjem spodaj (H&M)

zunaj pa cicibanove čeveljčke za 1. korake. Ti imajo malo bolj mehki podplat, da se lahko tudi lažje plazijo. Star je pa 9,5 mesecev.

Jaz mu čeveljčke obujem zato gor, ker ko hodi bos ali v nogavičkah obrača eno nogico navzven (pa je celo poletje hodil bos), v čevljih pa gre lepo ravno.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem