evo, jaz bom sam na kratko povedala svoje mnenje, ker kakor sem do sedaj prebrala debato, sem v svojem mnenju bolj osamljen primer. Jaz imam o takih ljudeh, ki sam gruntajo, kako ne bi nič naredili in ovinkarijo, spletkarijo in goljufajo le zato, da bi izmolzli čim več, najslabše mnenje. Najbolj me pa jezi to, da se taki s tem še hvalijo, po možnosti meni v obraz, pri tem pa sploh ne pomislijo, da s tem goljufajo mene, ki redno plačujem vse dajatve (in mi ni niti približno (materialno) tko luštno kot njim), saj gre ta denar, namesto tistim, ki so tega potrebni, njim, da ima npr. ona za žepnino, da si lahko kupuje nobl klobuke.
Se ne strinjam, da če pač zakonodaja dopušča luknje, potem vso hvalo tistim, ki se znajdejo in molzejo. Vsak bi lahko malo pri sebi pogledal in ugotovil, da je lepo tudi, če si pošten in da je poštenot še vedno ena od vrlin ne pa hiba. Res je žalostno, da je dandanašnji slaba lastnost, kot je "goljufivost", našla v glavah ljudi pozitiven smisel in dobila drugačno ime: "se pač znajdem".
Pa prosim, preden jih dobim pa buči
, ne govorim o ljudeh, ki bi sicer komaj sfolgali, ampak o tistih, ki bi lahko brez tega živeli čist normalno človeka vredno življenje.