writing-img

SLADKO SPANJE - preizkušen recept!

clock-img

18.09.2006, 14:06

clock-img

Anonimen

Tudi pri nas smo imeli velike težave s spanjem. Do desetega meseca starosti se je Bor ponoči zbujal na dve uri; če je zdržal tri smo bili lahko veseli. Tudi podnevi ni spal (1x na dan) več kot eno uro (razen v prvih mes. seveda). Bil je vseskozi zdrav, dojila sem ga do devetega meseca, vse je bilo ok. in nihče mi ni mogel razjasniti zakaj je tako nemiren ponoči. Probali smo s homeopatijo in ni pomagalo.
Potem pa sem slučajno to omenila nekemu starejšemu zdravniku in mi je rekel, naj mu damo zvečer pred spanjem malo (za kavino zrno) svežega kvasa. Kar na jezička in mleko čez. Rekel je , da je to staro zdravilo. In smo probali še isti večer. Nisva mogla verjeti - zbudili smo se ob pol šestih zjutraj in to je bil rekord brez primere. Sedaj ima Bor 22 mes. Kadar so mu šli ven zobki to seveda ni pomagalo in tudi sicer se enkrat na noč še zbudi, je pa neprimerno bolje kot je bilo. Sedaj mu ga dava občasno, če je potrebno. 
V čem je hec? Kvas ima veliko vitamina B, ta pa lagodno vpliva na živčke in nasploh je zdrav.
Upam in mislim da bo pomagalo še komu.

clock-img

18.09.2006, 14:15

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

user posted image user posted image user posted image  Hvala za nasvet!!!!

Praviš, da je tudi drugače zdrav. Je v vrctu ali v domačem varstvu?

clock-img

18.09.2006, 14:23

clock-img

Mina1

pencil-img

3638

Hm, bomo sprobali, samo res upam, da bo tole zadevo uspel polizati oz. pogoltniti. Meni je recimo blazno zoprnega okusa.

I don't care what they say, I just wanna live my life

clock-img

18.09.2006, 14:24

clock-img

Anonimen

V privat varstvu - gospa ima cca 10 otrok do 3 let. Ja, zdrav je - lani je sicer malo smrkal pozimi pa rota virus so imeli (kakih polovica otrok in pol naše familije user posted image ), sicer pa je zelo živahen in aktiven (ne hiperaktiven).

clock-img

18.09.2006, 14:33

clock-img

total

pencil-img

4453

Kaj reeeeeees? Danes takoj probam....user posted image ,poročam.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

clock-img

18.09.2006, 14:48

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

tole je pa po dolgem času en logičen in pameten nasvet.user posted image user posted image user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

18.09.2006, 15:09

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

Super...danes bomo poskusili in jutri poročali.

clock-img

18.09.2006, 15:12

clock-img

srki

pencil-img

9222

No, pa ravno zdaj tole preberem, ko se je stanje pri nas vsaj nekoliko umirilo, tako da bo šlo vse skozi brez kvasa.

Upam samo, da se mi po napisanih besedah ne bo že denes začel ponovno zbujat, bom šla za vsak slučaj v trgovino kvas kupit user posted image .

No, če se nam bo pa to res ponovilo, bom pa res sprobala. Hvala za nasvet!

clock-img

18.09.2006, 15:43

clock-img

petraz

pencil-img

1328

Hvala bomo poskusili.... user posted image

clock-img

18.09.2006, 15:46

clock-img

tinca34

pencil-img

68

Od katere starosti dalje pa bi lahko to prakticirala? Moj je namreč star 6 mesecev..... user posted image

clock-img

18.09.2006, 16:36

clock-img

sonchica

pencil-img

423

mene to tud zanima od katere starosti naprej ....

clock-img

18.09.2006, 18:21

clock-img

KOZLEK

pencil-img

102

Ja od katerega meseca pa zredil se je kaj. Kaj pa želodček kvas in mleko ja začne "kipet oz vzhajat.?

Drugač pa zanimiv receptuser posted image

clock-img

18.09.2006, 18:50

clock-img

Anonimen

Meni je tud obupen okus - Bor se ga je potem tko navadil, da ko sva mu rekla "Bor, kvasija" je kar kljunček odpiral user posted image . To mu je bil ritual - mlekija, kvasija in ajat. Še zdaj je on ob sedmih pripravljen za spat - zaspan, po tleh začne ležat in kar prosi za spat. Tako je bilo vedno - ob sedmih zaspan, čez dve uri pa žur. Meni je bil spanec že kar stres - ko sem nehala dojiti sem šla včasih kar v dnevko spat in se je moj dragi zbujal. Hvala res temu zdravniku da je povedal za to. Že ko mi je tako 100% prepričljivo rekel, sem čutila da bo to to. Pomoje da nekje od petega, šestega meseca, ko začne jesti tudi drugo hrano. Bi bilo pa dobro kakšnega pediatra vprašat. Za homeopatijo smo dali ful enega denarja pa nič ni pomagalo. 
Saj pravijo : za vsako bolezen rožca raste user posted image .  
Tko, punce, sprobajte in poročajte! 

clock-img

18.09.2006, 22:40

clock-img

Mateja82

pencil-img

926

Bomo preiskusili, če deluje   user posted image  

clock-img

18.09.2006, 23:07

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Prvič slišim, ampak človek se vse življenje uči.
Moja sicer spi celo noč (so tudi noči, ko so izjeme user posted image ), zbujam pa se jaz, ko se obrača (sploh, če ni v vreči in jo pokrivam), pa zdaj, ko kašlja. Bom jaz probala kvas - morda pa bom lepo spala, zbujal pa se bo ati user posted image  - in morda prespim celo njegovo najglasnejše smrčanje. user posted image user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

19.09.2006, 07:52

clock-img

catja2

pencil-img

377

Tiste, ki ste probale!

Kaj tako dobro deluje, da še vsi spite???????????????user posted image

Prosim poročajte.........

clock-img

19.09.2006, 08:03

clock-img

Mina1

pencil-img

3638

Evo, sem bila včeraj v trgovini, pa pozabila kupiti kvas:(, pa je še ena slaba noč za nami. 

clock-img

19.09.2006, 09:03

clock-img

Angellina

pencil-img

1234

zdele sem kar požirala z očmi tole o kvasu. Sem se že napol oblekla, da zletim ponj v trgovino, pol pa vidim, da je za našega še prekmalu user posted image , je star šele 2 meseca,

...oooo kok neprespanih noči me še čaka user posted image

kaj pa če bi čist mičken kvasa rastopila in dudko pomočila v razstopino? mmmm user posted image

clock-img

19.09.2006, 09:34

clock-img

ac

pencil-img

712

No, jaz sem tale post samo prebrala (nisem ga preizkusila, ker nisem imela kvasa), pa je že pomagalo user posted image . Ponavadi smo se ponoči zbujali na dve uri ali še manj, danes pa je spala od 20:30 do 3:30 in po dojenju še do 6:30 ter potem pri meni do 8:15 user posted image user posted image user posted image . Verjamem pa, da je bila tale noč samo izjema. Zato tud jaz danes šibam po kvas. Oz. me zanima, če je katera potem včeraj poskusila?

clock-img

19.09.2006, 10:09

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.09.2006, 10:28

clock-img

natalia

pencil-img

1423

alo, in?

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

clock-img

19.09.2006, 10:34

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

smo sprobali pa ni pomagalo...bodo kar zobki krivi za prebujanje

clock-img

19.09.2006, 11:09

clock-img

total

pencil-img

4453

Ojla,včeri zvečer sprobali recept in resnično delujeuser posted image ,jaz ne vem,al je naklučje al res to deluje,sam 1x je pil čaj in takoj zaspal nazaj ko kladauser posted image ,spal mi je do pol devetih...danes zopet probam in poročam.Hvala narcisauser posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

clock-img

19.09.2006, 11:30

clock-img

lenika

pencil-img

6143

Od kateraga meseca dalje se pa to lahko izproba?

clock-img

19.09.2006, 11:34

clock-img

Mina1

pencil-img

3638

Ojla,včeri zvečer sprobali recept in resnično deluje ,jaz ne vem,al je naklučje al res to deluje,sam 1x je pil čaj in takoj zaspal nazaj ko klada ,spal mi je do pol devetih...danes zopet probam in poročam.Hvala narcisa

TOTAL, a pa je brez problema dal kvas v usta, kakšen trik?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem