IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Starši pa ... jaz verjamem, da nas večina brezpogojno ljubi svoje otroke (enega ali dva ali pa 10), a naša ljubezen do vsakega posameznika je edinstvena, tako kot so edinstveni tudi oni sami. Povsem enakega odnosa do njih ne moremo gojiti, morda dokler so majhni, ko pa se osebnostno razvijejo, je pa vprašanje.
Če se jaz z nekim snobovskim tipom človeka na splošno ne ujamem, se v tem ne bom ujela niti z lasnim otrokom, pa pika. Skušala bom pač to različnost med nama preseči - a gotovo se bom osebnostno bolj ujela s tistim otrokom, ki bo bolj umetniške ali filozofske duše
. Verjamem, da mi bo lahko kdo očital, da obeh nimam enako rada - a ni point v tem - oba imam rada, le vsakega na svoj način.
S tem se povsem strinjam!
Tudi sama se z dvema hčerkama veliko bolj ujemam kot z eno. Ena od njih pač ne sliši, da mora pospraviti kaj za sabo ali se učiti, pa če ji to stokrat povem, drugi dve pa vse naredita sami od sebe.
Ena je že kot mali otrok bila cel dan v pižami (vse do šole), če je jaz osebno nisem preoblekla, druga se je sama preoblekla, takoj ko je to zmogla, najmlajša pa je že pri dveh letih tulila, če sem jo jaz hotela preobleči: "Sama!" Tako so si različne tudi danes. Prvi gre v šoli malo težje, druga se uči brez problemov in vse sama opravi, tretja pa je preskočila razred in tudi vse sama opravi brez problema, pa še jo moramo ves čas zaposlovat, da ji ni dolgčas - itak hoče hodit na vse mogoče krožke in dejavnosti. Prva pa bi samo spala in v sobotah bi ležala do poldneva, če je ne bi metala s postelje. Strašno je lena in sem kar malo alergična na njeno lenobo in zato nanjo bolj huda, kot na ostali dve. Pa jo imam še zmeraj rada. Vedno se potegnem zanjo povsod in sem jo še bolj ščitila kot drugi dve, ker je velikokrat jokala, da se v šoli ne počuti dobro, ker jo drugi ne marajo itd. Drugi dve pa sta se zmeraj znali sami postaviti zase in se mi nikoli ni bilo potrebno vmešavati.
Prejle sem vse tri vprašala o tem, kaj one menijo, ali bi bile raje edinke. Vse so zanikale, samo najstarejša je rekla, da bi raje imela še starejšo sestro, zdajle sem jo šla vprašat zakaj, pa si je že premislila, da spet ne bi imela nobene, ker sta se ravnokar z najmlajšo sporekli.

In veste zakaj? Najstarejša kar naprej na ves glas poje in gre to že vsem na živce. Sanja, da bo pevka.

Puberteta pač ...