IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Točno tako da ne poznam muslimanske vere in pomen obrezovanja niti ne način kako to izpeljejo. Ampak zakaj braniš obrezovanje, krst pa ti je nekaj groznega s čimer zaznamujemo svojega otroka z nečim slabim
noben ne brani ne enega ne drugega.. oboje je štempiljka na glavi otroka.. v različnih embalažah..
A če bi mu to samo razložil (da ti si pač verna) pa misliš da nebi verjel, ga je treba krstit za kaj takega?
Če mu bom pokazala del sebe, to kar sem in v kar verujem mu bom prikazala v celoti. Vera ni samo to kar želim videti in kar jaz odločim da bom in ne bom. Verna sem v celoti in otroku vero prikažem v celoti skupaj z zakramenti.
torej.. mu prikaži.. ne mu vsilit to v glavo.. pa ga včlanit v nekaj v kar se mogoče ne bo hotel..
zakaj mu ne znaš samo prikazat? ali ni zadosti??
Nixxon če ne verjameš v Boga zakaj potem praviš da te je ustvaril Bog
Ateisti imate ponavadi zgodovinske knjige pred sabo in ugotavljate iz katerega neand.....talca ste se razvili, kaj ima tukaj vmes Bog če niti ne verjamete v njegov obstoj???
Jaz verjamem da je moj otrok božji dar in blagoslovljena ljubezen med mano in možem. S krstom ga le še bolj približam Bogu in njegovim resnicam. To je moja VERA, v to verjamem, zakaj me označuješ za podlo, ker ne razmišljam tako kot ti in nisem to kar ste vi???
no.. če je tebe razvil bog.. nas pa narava iz neandertalcev.. kdo je potem ustvaril tvojega otroka? narava ali bog?
zakaj ga bližat bogu.. ali ni bog povsod?
Približaš otroka njegovim resnicam?? haha.. prosim te.. s čim.. da ga včlaniš v neko ustanovo??
Ali se ne strinjaš da je vera odločitev posameznika?? Zakaj ga moraš ti približat temu? Ali ne zna sam do tega? Ali misliš, da je neposoben lastnega razmišljanja?? Ali se pač bojiš, da bo otrok veroval v kako drugo vero.. pa ga moraš s krstom pač včlanit??
Nisi podla.. ampak pač samo bojezljiva..
Kaj ti je pa tako dobrega že gospod Drnovšek pa razni naši poslanci in ministri naredili da plačujemo za njihove plače in jih toleriramo???? Jaz se vsaj z 3/4 njimi ne strinjam in mi je vseeno ali bi bili ali ne pa isto plačujem davke v njihovo zlato culico. Tako je bilo in bo zmeraj, danes mi delamo za tiste v pokoju, čez nekaj let bodo pa drugi za mene in tebe da bova uživala starost se bodo pa drugi kremžili da ti plačujejo zato da sediš ves dan na stolu in goltaš najbolj drage tablete zaradi bolezni in se še pritožuješ da nimaš dovolj.
oni so naredili veliko premalo.. premalo v smislu, da duhovniki prejemajo moj in tvoj denar, za to, da celo življenje rekrutirajo ljudi v neko politično stranko, ki ni obdavčena in za katero plačujemo davkoplačevalci..
skratka.. cerkva beži od države.. na drugi strani pa vzema iz države naš denar..
naj verniki plačajo za te neumnosti.. zakaj moramo mi plačevati za ene "reveže", ki pač samo potrebujejo denar??