IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Odgovore na zgornja vprašanja bi pa res rad slišal. Glede na to, da od verouka nisi ničesar odnesla in da Svetega Pisma ne poznaš. Me res zanima v kaj veruješ? Ne va kaj ne ampak v kaj ja.
Medtem ko so lahko na svojega otroka prenesla samo svoje neznanje (o veri), njemu niti nisi dala priložnosti, da bi si lahko sam ustvaril svoje mnenje ampak si mu svoje mnenje že vsilila.
Aja, pranje možganov. Kako llahko govorite o pranju možganov ravno tisti, ki ste bili pri verouku in vam možganov nihče ni opral? Nametavate neke fraze brez kakršnekoli podlage.
na svoje otroke je prenesla nekaj, kar se NJEJ zdi pametno in pomembno.. zakaj bi otroci poslušali samo bedarije, ki jih tala naokoli duhovnik v cerkvi.. da se je treba prilagajat večini.. da ste vsi ovce.. ipd ipd ipd.. skratka.. človek veruje v nekaj kar mu da upanja.. zakaj bi moralo to biti nekaj kar ti vcepi vaški duhovnik v glavo?? lahko temu rečeš Buda, Krišna, Jezus, Alah... vse je en in isti šmorn serviran v različnih paketih, ki imajo nalimane drugačne cene..
ljudje se bojijo nečesa neoprijemljivega že več tisoč let.. s časom so tem "božanstvom" dajali razna imena.. za katolike je trenutno pač to kar je.. za muslimane to kar je.. itd itd..
zakaj misliš, da ti veš nekaj o teh božanstvih.. in ostali, ki niso brali najbolj prodajane kjnjige pa ne?!?! Neumnost.. vsak veruje v tisto kar ga veseli.. jaz npr. verjamem vase in v mojo ljubico..

noben bog me ne razveseli tako kot moja ljubica.. in tako naj tudi ostane.. v obratnem primeru bi bilo nekaj narobe z mano.. po mojem prepričanju seveda
No lepo. Imaš se za katolika ob tem da niti ne veruješ, niti ne priznavaš zakramentov. Na podlagi česa pa si zaključila, da si katolik? Namreč ljudje verujejo v marsikaj, verujejo tudi v Boga pa zato se še nimajo za katolika. Iz česa sklepaš, da si katolik? Resno.
zakaj pa ne more biti vernik?

beseda katolik je samo druga beseda za ozkoglednega vernika.. ki veruje samo v nekaj kar so ga naučili drugi.. lastne vere pa ne zmore, saj ga je strah, da je s tem nekaj narobe.. vsa vprašanja v zvezi z vero so brezpredmetna, saj je vera samo ena.. ipd ipd.. spet neumnost..
Mišek dosti bere, veliko si zapomni, a vere ne razume. Veliko zna o pa njej povedati.
In Božič je verski praznik. Tako. Za informacijo. Brez vere postane Božič praznik brez vsebine. Lahko ga sicer imaš, a je čisto enak kot 5 jauar ali 18 avgust.
Ravno mišek daje tukaj široko odprt pogled na vso to debato.. večina vernikov tukaj je pa zaradi tega užaljena.. zakaj ne sme izraziti svoja mnenja, brez da "ne razume".. mogoče pa ti ne razumeš.. ker hočeš vedeti samo tisto kar so te naučili.. svojega pogleda na vse to pa ne sfolgaš, ker se to ne spodobi.. imaš samo pogled katolika.. kar pa ni ravno referenca za vsesplošni pogled na vere..
Božič je praznik in pika.. je dela prost dan.. in na ta dan počneš kar ti pač paše.. vsebina vsakega praznika je pa odločitev posameznika.. lahko si spečem jajca.. lahko pa purana.. lahko pico.. lahko grem pa v kino..
torej.. da ne bo postal samo praznik brez vsebine.. naredi nekaj tisti dan, da se ga boš spominjal še kak teden in imel lep spomin..
je pa res, da je to dan, ki je isti kot 18 avgust.. le da je ta dan dela prost.. torej.. izkoristi ga.. čimveč zabave ti želim..