cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: ad3, d3

clock-img

20.10.2006, 14:43

clock-img

mojčika

pencil-img

2406

AD3 so nam povzročali krče, Oleovit D3 pa nobenih, sedaj, ko je stara 6,5 mesecev, sem nazaj hotela uvesti AD3, a so jo zaprle, no sumim na to, še ni preerjeno, a menda je možno, zato gremo nazaj na D3... sicer pa naj bi vitamine jemali zato:
V materinem mleku je le 10 enot vitamina D na 100 ml mleka. Dejstvo je, da otrok potrebuje 400 enot vitamina D dnevno za skladen in dober razvoj kosti in preprečevanje rahitisa. In je torej to nemogoče zagotoviti z mlekom (tudi kravje mleko vsebuje samo 10 enot vit. D na 100 ml, pa še slabše se vsrka kot iz človeškega mleka). Torej bi potreboval 4000 ml materinega mleka dnevno.
Glede na vso svinjarijo, ki jo dobimo v zraku in vodi in hrani, je umeten vitamin D, ki je narejen po naravni formuli res mačji kašelj.

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

clock-img

20.10.2006, 17:37

clock-img

eya

pencil-img

4615

Debata AD3 ja ali ne se "vname" vsake toliko na RR... Jaz bi dodala samo še to: če bi hoteli, da bi iz kože nastajal D vitamin, bi otroka morali pražiti na soncu nekaj ur dnevno. To pa verjamem, da nobena mamica ne počne.

Sem pa tudi jaz absolutno proti, da bi se kapljice dajalo na silo-če malčka res zvija (in našega v prvih mesecih je), naj se z AD3 počaka na čas, ko jih prebavni sistem lažje prenaša. Ta čas pa poskusite z D3...problem AD3 kapljic je itak v snovi, v kateri je raztopljen vit. A...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem