Ne, ne, ne!!!!
Tu se pa motite!!!
Izredni študent že od nekdaj ne more bit prijavljen na zavodu za zaposlovanje in hkrati na študentskem servisu. Torej ne more vlečt podpore in delat preko študentskega servisa.
Ali drugače ne moreš imeti dveh statusov, ob vpisu se pač odločiš, a si zaposlen in študiraš izredno (npr. podjetje izobražuje svoje kadre ali pa kot je opisla Kernesa se izobražuješ zaradi lastnih interesov...), lahko si prijavljen kot iskalec zaposlitve, lahko pa se odločiš za status študenta in prineseš potrdila, da nisi vpisan v evidenco kot iskalec zaposlitve in si tako pridobiš status in koristi študenta.
Tudi če izgubiš službo ne moreš hkrati imet status študenta in status brezposelnega. Verjetno se bi vsak ki je izgubil zaposlitev odločil za status brezposelnega in se prijavil na zavod za zaposlovanje , kjer bo dobival na domestilo, kot da se prijavi na študenskem servisu, kjer se lahko prijaviš če nisi prijavljen na zavodu za zaposlovanje, torej jim prineseš potrdilo z tega urada in potem lahko delaš prek študenta in imaš urejeno zavarovanje, vendar ti ne pripada socialna podpora.
Oboje je mogoče le z goljufijo, oz z zamolčanjem podatkov.
Je pa tudi meni svetovalka rekla, da se bom mogla izpisati, čeprav havala bogu do tega še ni prišlo, vendar kolikor sem se pozanimala me glede na to da imam status brezposelne osebe in da sem na fakulteti vpisana evidenčno, kot oseba brez statusa študenta, ne morejo izpisati, razan zaradi zavrnitve dela, kar pa s pridom uporabljajo, kot sem že opisala v eni izmed tem. Predvsem zato, ker morajo do novega leta bistveno zmanjšati stopnjo brezposelnosti. Zelo uporablajo in preverjajo tudi če si aktiven iskalec zaposlitve in če ti venomer govoriš, ko sestavlajta zaposlitveni načrt, koliko izpitov ti je cilj opraviti,... skratka da povdarjaš faks, te kar hitro lahko proglasijo, kot ne aktivnega iskalca zaposlitve. Ali preverijo če res pošlješ teh 10, 20 ali 30 ponudb ali prošenj za delo. Pač odvisno koliko ti jih svetovalka določi. Je pa meni svetovalja rekla, ko sem prosila če lahko pridem na razgovor kakšen drug dan, ker sem imela izpit, da njim ni v interesu da se jaz šolam ampak da si najdem zaposlitev. In takrat sem vedela koliko je ura, od takrat je o mojem šolanju ne obveščam več, čeprav me vedno sprašuje.
Glede podatkov kdo je študent, pa naj bi novembra dobili postredovane sezname vpisanih... Informacija z zavoda za zaposlovanja.
Se oproščam ker dolgovezim, me pa pravtako kot vas res razjezi ta naša država...., kjer moraš res sam poznati vse zakone in luknje,...ker če prosiš za pomoč razne svetovalce ti ne povedo nič konkretnega...
LP