Matr se je razvila debata... se mi zdi, da nekateri - predvsem Kalbo - zelo neživljensko gledate na odhode v tujino - dragi moji, 4 mesece res ni 4 leta!!! (
Zahi)
Se sicer nisem mislila vključit, ampak živim in delam z ljudmi, katerim so potovanja v okviru izobraževanja pač del službe, del izobraževanja...
Sem iz 'sveta' znanstveno raziskovalnega dela, kjer mlade DRUŽINE pogosto odhajajo skupaj ali vsak posebej na razna izpopolnjevanja in postdoktorska izobraževanja v tujino. Od Amerike, Kanade, Nizozemske... in še bi lahko naštevala. Sama sem bila na doktorskem študiju v tujini, skoraj leto dni vsega skupaj. Še sedaj po doktoratu hodim na razno razne kongrese, seminarje, izpopolnjevanja in kaj vem še vse.. tudi zaradi tega, ker je to pač način življenja, ki me izpolnjuje, mi daje samozavest in predvsem sem tudi zaradi tega boljša partnerica, ljubica, ... ker sem zadovoljna sama s seboj.
Večina družin, ki jih poznam zelo dobro funkcionira na ta način, saj ta izobraževanja ne trajajao leta in leta... naj samo naštejem nekaj primerov:
5 mesecev tujine skupaj, 5 mesecev z dopusti narazen, dva otroka...srečni!!!
2 otroka, 3 leta skupnega življenja v tujini, 1 leto samo mož.. srečni!!!
1 otrok, 6 mesecev anglije, žena na doktoratu doma z otrokom... srečni!!!...
Moje mnenje je, da je za otroke celo zelo dobro, da doživijo taka in drugačna potovanja, spoznavanje novih dežel in kultur;
verjemite mi, poznam jih kar nekaj, ki so imeli starše po tujini - predvsem so ti otroci zelo samozavestni. Mogoče tudi zaradi sproščenosti staršev, ki si pustijo dihat, vzpodbujajo drug drugega in predvsem pustijo drug drugemu, da se odloči zase.
Dejstvo je, da če smo zadovoljni sami s seboj in imamo zaposlitve, ki so veliko več kot samo službica za plačo, lahko tudi družini damo veliko več!!!
Zelo nezrelo in smešno se mi zdi razgljabljati o IZDAJI v primeru 4 mesečne odsotnosti...Razen če za tem ne stoji prevara moža..??? ima mogoče ljubico?? Je odnos med anonimna teboj in možem OK?? Če je med vama vse OK, potem je razpravljanje o IZDAJi brezpredmetno!