Ne vem, če se spomnite interviju-ja s svetovno priznanim porodničarjem, ki je skoraj rekel med vrsticami, da je slovenija glede porodov v kameni dobi. In jaz se z njim strinjam.
jaz to vem. sem zanosila v sloveniji in rodila na švedskem - ni primerjave.
Da ne govorim o epiziotomijah. 80% jih je narejenih kar tako, ker se jim ne ljubi pazit na presredek.
spet 100% res - mela vakum in niti enga šiva. ko sem jim omenila, da v sloveniji difolt režejo, če je vakum, so me kr mal zgrožen in debel gledal. babica je rekla, da je vse v tehniki kako spravljaš otročka ven pri porodu - da se da čist lepo normalno rodit z vakumom.
In blesavo se mi zdi, da obsojate nekoga, ki ima drugačno filozofijo od vas. Babice, ki pomagajo pri porodu na domu znajo porodnico tudi zašiti in še marsikaj drugega.
se strinjam, kako lahko rečeš, da je rojstvo na domu neodgovorno dejanje - mogoče za tistega, ki nima dovolj znanja in sposobnega osebja zraven imho. kokr sem že tolikokrat rekla - na švedskem ne vidiš ginekologa, razen če si bolana al maš pa probleme. vse ostalo delajo babice - in te babice majo velik več znanja in izkušenj kot slovenske. in velik manj komplicirajo z vsem (kot v sloveniji) in so zelo sproščene - moja pikica je vidla pediatra (rutinska kontrola) samo enkrat do sedaj in ima skoraj 4 mesece; še zdej vse okol otročka pedenajo babice.
pozabila še tole komentirat:
Pa te flaše oksitocina ti obesijo, da pospešijo porode, namesto da bi porodnice postavili v vertikalo.
toook res - so me zvlekl iz horizontale, k cunjo (sem bla res zmatrana); sam so pa me - no matter what, mož me je podpiral in držal + mela sem posebno naslonjalo, prav za take potrebe narejeno. prisilil so me da sem stala, da se je tamala spustila tko k je treba. ni blo šans o kaki flaši, če se da to naravno spedenat (v tem primeru vertikalni položaj)..
< Sporočilo je popravil mateyka -- 17.11.2007 19:26:10 >