IZVIRNO SPOROČILO: NAVT
Man_da_rina, če lahko nekoliko oporekam tvoji razvrstitvi tednov po mesecih. Moja razlaga je taka, da ima vsak mesec nekoliko več kot 4 tedne, če sem natančnejša imata dva meseca 9 tednov. Pa tudi nosečnost ne traja 10, ampak 9 mesecev (kljub temu, da se šteje od prvega dne ZM). Torej bom po svojih izračunih v prihodnjih dneh dopolnila natanko 5 mesecev in stopila v šestega.
Se strinjam s teboj NAVT. Naprimer-jaz sem bila prejšnji teden v 22.tednu, ZM je bila 28.10.06, torej sem šele 28.3.07-to je prejšnji teden dopolnila polnih 5 mesecev in začela s šestim mesecem. Meseci se štejejo torej od ZM točno datumsko...
Če ste imele ZM naprimer 3.11.06 boste stopile v 6.mesec 4.4.07, če ste imele ZM 8.11, boste stopile v 6.mesec 9.4.07 in tako dalje....
Strinjam se tudi s tvojo trditvijo da vsak mesec nima točno 4 tednov (28 dni) ampak le februar, ostali meseci, imajo 30 ali 31dni , torej
je res da imata lahko 2 meseca tudi 9 tednov...!
Prav zato se štejejo tedni drugače kot meseci....Če bi po tednih štele bi ugotovile da bi šle rodit z 10.meseci in ne devetimi....

cela študija ane