Glede te solidarnostne pomoči me zanima kako jo dobiš, kdaj jo dobiš, kaj moraš narest da jo dobiš? Aja pa delam kot prodajalka v Dm-u s polovičnim delavnim časom, se pravi 4 ure na dan. A mam kaj šans??
tia01 Zate velja najverjetneje (bom mojega vprašala točno kasneje) Kp dejavnosti trgovine Slovenije: tole sem našla:
V ostalih primerih predlaga najmanj enkrat solidarnostno pomoč sindikat podjetja po vnaprej določenih merilih: za odsotnost zaradi
bolezni nepretrgoma 6 mesecev ali več in za odsotnost 3 mesecev ali več zaradi poklicne bolezni ali nesreče pri delu. Solidarnostno pomoč v prej navedeni višini, izplača delodajalec. Solidarnostne pomoči se ugotavljajo in izplačujejo na predlog sindikalnega zaupnika delavcev, organizacije ali zunanje socialne službe. Pomoč v primeru smrti delavca ali njegovega družinskega člana se izplača na osnovi ugotovitve poslovodnega organa oziroma delodajalca.
Pri vas torej velja 6 mesecev. 3 mesece je za poklico bolezen ali poškodbo. Zdaj edino, če rečeš, da je bila nesreča na delu, da si zanosila

. ČE delaš 4 ure ali 8 ur nima veze. POzanimaj se ti na DM-u, če Podjetniška pogodba DM-a določa kaj drugače, ker je le-ta lahko samo ugodnejša.
Npr. pri nas na firmi velja 3 mesečna bolniška >> da si upravičen solidarnostne pomoči ne glede na dolžino dolžino delovnega časa.
Saj pravim, Splošna KP tega (višino, pravico do solidarsnostne pomoči, postopke) ne določa natančno. Če vaše podjetje nima svoje podjetniške pogodbe, se pogleda Panožna KP, ki velja za vas.
tia, če še malo počakaš, bom mojega točno vprašala, samo je ravno peljal malega v varstvo, jaz pa grem na masažo, pa še en sestanek opravim in ko se vrnem ti javim.
Tule (klikni na besedo tole) si lahko še malo pogledaš:
Tole (klikni na tole)
npr. pa velja za javne uslužbenke: torejpo 3 mesecih...
Vtipkajte v Googlu Kolektivna pogodba in pa solidarnostna pomoč, potem pa tam poiščite katera panožna pogodba velja za vas.
< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 8.6.2007 7:32:22 >