IZVIRNO SPOROČILO: LINA31
Zdaj imam pa jaz eno prošnjo: ali mi lahko ena napiše telefonsko številko medecinskega centra Dravlje. Sem se odločila, da grem na UZ, ker sem imela do sedaj le tri, pa nič ne izgleda, da jih bom imela še kaj več.
01 510 68 00
Naredila še angleščino z 9-ko
. Počitniceeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mala, danes nam je v ŠS rekla, da klistir ni več obvezen, čeprav pa je priporočljiv, ker ima tako
več prostora v trebuhu in me veliko bolj sproščeno pritiskamo, ker moramo ob porodu potiskat isto in z istimi mišicami kot kadar gremo na blato. Tako se ob samem porodu tudi pokakamo zraven če ni črevo pred tem izpraznjeno in jaz osebno si tega ne morem predstavljati, da ob mojem vznožju dobi v naročje nekdo še vsebino včerajšnjega kosila
. Pa tako se tudi črevo sprazni in nam kak dan ali dva po porodu ni treba na veliko potrebo, kar je kar težko skupaj spravit, ker je spodaj še vse razbolelo od poroda, šivov itd.
Jaz ga bom vsekakor zahtevala....Ni pa baje nič boleče, s katetrom ti v zadnjico vbrizgajo 3 dl tople vode, to poskušaš čim dlje zadržat v sebi in potem direkt na školko
. Pol pa samo teče
.
V tem trenutku se že barva strop v sobici
. Sam od sebe
Strop in zgornja tretjina zida bo čisto svetlo svetlo plava, kot najsvetlejše nebo, že skoraj na belo da vleče. Potem bo vmesna tretjina azurno plava kot morje z valovi, ker na to pridejo nalepke z ribicami in čisto spodaj svetlo rjava kot peščeno dno v morju, kamor pride gusarska skorinja, morska trava, hobotnica.....Uh, bo to lepo. Na sredino stropa okoli luči pride narisan rumen sonček z žarki, okoli pa svetleče zvezdice, tiste ki se ponoči svetijo. Tako, da bo podnevi dnevno "nebo" in ponoči nočno "nebo". Da ne bo pobrkal kdaj se spi in kdaj je čas za igranje
. Psihološke ukane
.
Ojla!
Ful lepo, da je zacelo dezevat, bo dobro za spat.
A ste tudi vi pozbljive
Jaz se ne spomnim kam dajem stvari...v soboto sem pospravljala in se ne spomnim kam sem dala pogodbo o zaposlitvi. Vceraj sem cel dan iskala vse povsod, se v smeteh in nič nisem najdla
Sinoč nisem mogla niti spat, ker sem skoz razmišljala kam sem jo dala...grozno se počutim, ko da me skleroza daje...
Jaz sem tudi na bolniski 4 ure, ampak v sluzbi ostanem malo vec kot 5 ur, pač je velik za delat. Danes mi je bilo zelo tezko delat, mogoče ker nisem bila naspana...nekaj komaj diham, me skoz nekaj tisci, ko da bom eksplodirala
pa veselo brca, pa mi da malo volje za naprej
Zjutraj so prisli gradbeniki, so hotli nam kopalnico razbit, nekaj jim je spodaj teklo, a spolh ne vejo ce je iz najinega stanovanja...gledali so, puscali vodo in nič ugotovili...upam, da so najdli napako drugje in da bo mir.
srček tebi spet ČESTITKE
Grem malo počivat.
papa
Jutro!!
Danes sem pa jaz zgodnja
Sredi noči se mi je posvetilo, kako bi lahko napisala eno poglavje do konca in sem lepo ustala izkoristit trenutni navdih. No, sicer me tud po kolkih trga, kar je olajševalna okoliščina za dokaj noro ustajanje ob 4. uri zjutraj...
No, punce, sem se odločila, da vam razkrijem eno skrivnost.
Muffini s čokolado. Leclerc... MMmmmmm!!!
Včeraj sva šla po običajnih nakupih in med iskanjem nekih navadnih piškotov sem naletela na Eco+ Muffine. Že zgledali so tko fajn, ampak.... ne da se primerjat z dejanskim okusom. Joooj!! Včeraj sem pojedla dva za večerjo, ravnokar pa še enega (mogoče je to hrepenenje razlog za zbujanje sredi noči
?)... mislim, da bodo postali sestavni del moje nosečniške prehrane, hehehehe! Kakav je zdrav.... mhm!!
No, očitno je, da se mi mal trga zaradi ure, ampak vseeno še čestitam srčku za pravo piflarsko oceno (bravo, bravo!!!) in nori potrdim, da sem tudi jaz neverjetno pozabljiva. Ne samo glede stvari, ki jih moram narest/poiskat, ampak tudi glede besed. Včasih rabim po pol minute, da se spomnim, kako se čemu reče.
Lepo spančkajte naprej :)))
hiperaktivna nosečka
Pa še dobro jutro od mene v bolj normalni uri
.
Srček, čestitke za zadnji izpit. Zdaj boš pa končno lahko začela uživati
. Pa super domislica za otroško sobico. Jo boš potem malo poslikala in nam pokazala vaše mojstrovine
?
Mala, tudi v Celju ne dajejo več klistirja oz. na lastno željo. Pred 3 leti, ko sem rodila, ga je dobila vsaka
. Moram rečt, da to sploh ni bilo nič slabega in hudega in je celo pomagalo, da sem se začela odpirati, saj pospeši popadke. Tako bom tudi zdaj prosila zanj.
Guppy, ti si pa dobra, da greš sredi noči pisati
. No, sicer sem pa jaz tako cel 4. letnik faxa naredila, saj se čez dan nisem mogla učiti, ker sem že imela dojančka doma. Edina varianta je bila, da sem vstala ob 3h zjutraj in se učila do jutra. Pa tile mafini..., si nam lušte naredila. Daj nam pošlji kakšnega
.
Nora, veš da sem tudi jaz včeraj opazila, da so mi roke začele malo zatekati, tako da sem zvečer komaj spravila dol poročni prstan. Danes sem že brez njega
. Zdaj bo dva meseca počival v škatlici. Ga bom vsaj sčistit in spolirat lahko nesla
. Vse je za nekaj dobro!!
Včeraj sem bila prvi dan doma - konec službe. Ampak sem toliko delala, da sem bila bolj utrujena, kot bi proišla iz službe. Najprej sem pospravljala, nato likala, potem sem šla v trgovino, skuhala kosilo in sem bila že čisto izmučena, ko sem šla po sina v vrtec. Danes bom malo več počivala
.
Aja, danes grem še na posvet z anestezistom za EA. Upam, da me ne bo odvrnil od nje , saj sem skoraj prepričana, da bom tokrat rodila s pomočjo EA.
Pa še nekaj za tiste, ki morate imate premalo železa in morate jemati tablete ali sirup. Vam je kaj slabo po tem?? Meni že dolgo ni več, na zadnjem pregledu pa mi je dala recept za Legofer - sirup in vsak dan mi je grozno slabo. Tudi ponoči. Tako da ga včeraj zvečer in danes zjutraj nisem vzela, pa je takoj bolje. Ne vem, kaj naj?! Naj ga ne vzamem več? Ampak imam nizek hemoglobin in ga moram! Kaj naj?? Po tabletah pa je baje še slabše?!
Lep pozdravček
zaj se pa še js malo javljam...
da še js odgovorim glede službe...danes je točno 1 mesec, odkar sem doma (na "porodniški"
)
tko mi paše, ki sem res bolj polna energije...
učeri sem namreč z sestro in z očetom celo dopoldne skakala okrog (od csd,davčne,notarja,sodišča...) smo neke papirje za delitev dediščine od mame rihtali...tko da študirava z mojim, da bova začela v kratkem iskat kako lpo parcelo in si začela počasi kako hiškico gradit
pa obvezno velik vrt z igriščem za
no, upam da se mi bojo sanje uresničle, ker nebi rada dolgo v podnajemu živela, še posebej zaj ko bo
!!!
no, zaj grem pod tuš pa na pregled
prosim zaj pa enkrat zame držte pesti, da mi uspe mojga G prepričat da mi UZ naredi
, ker bi tut js tko rada vedla, kok je velik in težek
pa pa zaenkrat
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
Srček, jaz bi tudi kakšno slikico te čudovite sobice!! Drugače pa sem nekje prebrala, da moraš proti krčem piti Mg in Ca. Kupi si še kakšne kalcijeve šumečke torej in malo pij eno, malo drugo...
Pikica pokica, kako se počutiš doma? Je fajn? :) e pretiravat s pospravljanjem, prah ne bo nikamor ušel! Za železo ti pa povem, da sem prej imela Hematopan tablete, zdaj pa Legofer in je razlika OČITNA. Po Legoferju nimam niti najmanjših stranskih učinkov, medtem ko sem po tabletah grozno bruhala. Mi je pa ginekolog ob Legoferju dal še škatlico Ferrum Lek tablet, ki baje tudi "niso tako grozne", ampak jih nisem niti odprla, ker mi je Legofer super. A ti pošljem škatlico??
Sandra, ti je naredil ta UZ končno?
No, moje nočno ustajanje je bilo ekstra produktivno. Napisala sem cca 3 strani, potem pa šla spat in tako fajn spančkala, mmmmm! Zdaj komot lahko nadaljujem, ker sem spočita. Priporočam še kateri, ki ne more spat
Pikica Pokica, kriza tole z železom. Ne vem, kako ti bo všeč tale recept (da ti ne bo še bolj slabo kot po sirupu) - kupi 100% sok rdeče pese od Fructala, celo pomarančo in žlico medu ali pa brez pa zmiksaj in popij. Pa pazi, da napitek piješ vsaj uro po zaužitju mlečnih izdelkov. Upam, da ti bo kaj pomagalo. Meni se je v mesecu dni zelo popravil izvid železa oz. veliko bolj kot po Ferrum leku.
Srček, sobico od sončka moraš obvezno poslikat. Glede na opis bo zelo lepa sobica.
Koliko magnezija pa popiješ? Piješ tudi kalcijeve šumečke?
Jaz pa raje ne bom pisala od nosečniških tegob. Če napišem, da je v redu, me bo že ponoči kaj zagrabilo

Jaz bi tudi Muffine, ampak ker jih ni, uspešno praznim škatlo z mini ruladicami od Gorenjke. Se kar za glavo držim, ker imam tak apetit.
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!