Čau punce!
Glede materinske šole en nasvet:
vprašajte prijateljice, sosede, sodelavke, sestre....kogar pač lahko o tem, kje so obiskovale in kako je bilo. Jaz sem namreč bila kar razočarana nad večino predavanj. Tisto kar sem tam poslušala se mi je zdelo kot bi šla nazaj v 6.razred OŠ, med.sestra pa je govorila tako zelo pristransko in iz svojih izkušenj vlekla aksiome in obsodbe.... tako da, obup. Če si vprašal nekaj, kar ni bilo po njenem okusu, se te je kar hitro rešila s površnim odgovorom.
Mislim, da so lahko materinske šole tudi zelo dobre a žal je, kot pri vseh stvareh, zelo odvisno od tega kdo in kako jih nekdo vodi. Upam, da boste našle pravo !!!
Lep večer še naprej,
Cuma
Punce, ste videle da nismo vec najbolj sveze nosecke ???
So se ze pojavile prve oktoberke. Jupi !!!
Jim bomo zdaj ze lahko kaj svetovale
AAAAAAAAaaa, a ni super??! Ene z vrha seznama smo že vstopile v 3. mesec!! Sploh nismo več sveže srečke nosečke!!
Tukaj je drugače letak iz Leonišča o Šoli za starše: http://www2.kclj.si/leonisce/brosura.pdf. Pravi takole:
TEČAJ ZA ZGODNJO NOSEČNOST (21. februar, 28. marec ...)
Namen tečaja je seznaniti nosečnice na začetku nosečnosti s potekom nosečnosti, z zdravim načinom življenja, s pravilno prehrano, s higieno in rekreacijo v času nosečnosti zato, da bi nosečnost normalno potekala. Predavanje, ki traja tri ure, je ob 16.00 v predavalnici Šole za starše, Šlajmerjeva 3a.
PREDPORODNA PRIPRAVA (5. februar, 5. marec ...)
Namen tečaja je seznaniti nosečnice po sedmem mesecu nosečnosti in njihove partnerje s potekom nosečnosti, z bližajočim se porodom, s poporodnim obdobjem, z nego in prehrano dojenčka in odgovoriti na vsa vprašanja, ki zanimajo bodoče starše. Tečaj obsega deset predavanj. Začetek tečaja je vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 10.00 v predavalnici Šole za starše, Šlajmerjeva 3a; ob 16.00 ali 18.00 v predavalnici Ginekološke klinike, Šlajmerjeva 3 (stara porodnišnica). Nadaljevanje tečaja je možno obiskovati ob 9.00, 16.00 ali 18.15. Obiskovanje tečaja omogoči očetom prisotnost pri porodu.
Imajo tudi TELOVADBO ZA NOSEČNICE in TEČAJ ZA BODOČE OČETE (samo za očete).
Kolegica, ki je zdaj v 8. mesecu ravno hodi v materinsko šolo in pravi, da je fajn. Vsake toliko mi malo pove, kaj so obravnavali ta dan in zanimivo jo je poslušat. Če bi katera želela iti na tečaj za zgodnjo nosečnost 21. februarja se toplo priporočam. Res bi bilo fajn, da spokamo skupaj tja in se na ta način tudi spoznamo.
< Sporočilo je popravil guppy -- 31.1.2007 19:11:20 >
Jest bi šla 21.2. Upam da bo šla še katera.
lemavrica, jaz sem si tudi tako načrtovala, da bom šla 21.2, ker danes mi je še zgodaj, potem pa konec marca se mi zdi malo pozno za ta tečaj. Ne vem kako je..a je treba se naročiti po telefonu, ali lahko kar gremo?
Mislim da se je treba naročiti. Moram pogledat na link ki ga je dala Guppy. Mojga bom pa poslala na un tečaj za očete.
No, da se še jaz malo javim
Vas berem, ampak ne uspem dosti pisat. Mi mali škrat vzame ves čas. Ravno zdaj se uči samostojnega hranjenja in hoče vse sam
V glavnem prvi pregled sem na hitro opravila. Imela sem malo težav in sem šla prej. Danes sem noseča 9 3/7. Trenutno sem doma, ampak ob otroku je zelo težko počivat, ampak gre. Skupaj gledava Nodija in poslušava Golico. Naslednji pregled imam čez mesec dni. Slabo mi je, če sem lačna in kot je že ena pisala...jaz bi tako kot v prvo rada jedla cheeseburger in krompirček. Slano in mastno

Se napoveduje še en fant? Mi imamo trenutno na zalogi ime za punčko. Za fantka se bo pa treba spomnit
Ta šola za zgodnjo nosečnost, ki jo omenjate. Meni se zdi, kot pravi Cuma. Veliko boljše svetovalke so vaše prijateljice, sorodnice in mame. Jaz sem obiskovala le šolo za pozno nosečnost pa še tisto se mi je zdelo, da je vse predstavljeno preveč pravljično. Ne povedo ti nič, kaj delati z otrokom, ki ima krče, ampak res osnovne informacije, ki jih lahko prebereš v nekaj izvodih revije Moj malček na temo Novorojenček. Je dobro slišati, ampak meni se je v praksi pokazalo, da nič ne veš. Še dobro, da obstaja internet. Zdaj v drugo, če bi imela več časa, bi se udeležila kakšnega sproščanja za nosečnice (ne kake telovadbe oz. aerobike), ampak učenje dihanja, čeprav sem rodila v eni uri. To bi zelo pomagalo. Pa še nekaj, kar res vsaka misli, da bo šlo, ampak se izakaže, da gre lahko narobe - dojenje. Ta tema bi morala biti bolj poudarjena na predavanjih - bi morali povabiti kakšno predstavnico LLL, da bi pokazala, kako se otroka pristavlja pa položaje za dojenje...že nakladam
Uživajte! Anonimna D
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!