IZVIRNO SPOROČILO: oktoberka
Mene pa neki zanima. Brala sem tist, kaj rabš za novorojenčka za oblečt, pa me zanima kaj je s tistim zimskim kombinezončkom al kaj? Ne štekam čist dobr, kaj nej bi to blo, pa kdaj naj bi to otrok rabil. A ga boste ve že iz porodnišnice v kombinezon oblekle? A bo tok hladno? Ne, res ne vem. Aja, pa a kupujete tud jopice?
Pa še to. Tetra plenice in povijalne plenice (v čem je razlika in zakaj nej bi jih sploh rable)? Mi mamo v vrtcu tetra plenice za na ležalnik za pod glavo, al pa za prah brisat..
ko sem Anžeta rodila septembra, sem mu za prve tedne kupila jesenski kombinezonček v H&Mu - na otip je kot plišast, za tapravo zimo pa zimski kombinezon. Zimski izgleda tko kot smučarski, ima dolge rokave in nogice s stopalci, otroček je pa v njem kot kakšen robot, ker je zadeva tolk debela, da se mali komej premika. Oktobra je še ful prezgodaj za zimskega. Jopice so meni zakon, nuja, če bo lepo vreme, mu za sprehod oblečeš jopico, daš ga v voziček, pokriješ s toplo dekico in šibaš. Pa kapco, jasno.
Tetra plenice so une obične bele, kvadratne, pralne, povijalne so pa une, ki jih pri širokem povijanju zavežeš čez tetra plenico, da jo fixiraš - ni kvadratne oblike, ampak je ... hm, kako naj to opišem ... no, take oblike kov damski vložek (upam, da je analogija primerna

), sam iz blaga, večji, in na koncih ima štričke, da ga povežeš okoli

. A se prav spomnim

?