Lulu-no naj še jaz nekaj napišem o dojunju! vsi otroci nekje pri 3 mesecih se začnejo afnati na joški-kar pomeni parkrat potegni, povleči, se nasmej mamici, malo oglej okolici in jovo na novo...sem doživela pri Lukcu in Alji isto(le da je mala smrkla to začela delati malo prej k Luka)...vprašaj visnjooo, Alja se prav iga z zizo...zaključiva pa, ko imam dosti...ti si malega navadila na flaško in seveda tam ni treba vleči k na joški in se jim zdi prav fino, lepo jim teče v usta in se najejo, na joški je to malo drugače, je potrebno intenzivno vleči, da kaj priteče...in ko je dovolj mleka(zjutraj) se jim ni potrebno tok truditi, kot ko ni toliko mleka na razpolago...in sedaj se tvoj falotek že malo navajen da mu teče v grlo in se seveda buni, ko ni tašnega luksusa! Ekola, jaz bi takole na tvojem mestu naredila...enostavno bi ga dala na joško na 3-4 ure(oz. na koliko ur pač jesta), nebi mu naredila dodatka, ker ga pomoje ne potrebuje če imaš dovolj mleka(v kar ne dvomim če šprica ven-če pa boš prevečkrat posegala po dodatkih in mali ne bo vlekel in pil mleka, ga boš pa počasi izgubljala)..in tako bi poskusila dan, dva...se zmenila z patronažno da mi posodi vago, ali pa bi se zmenila za tehtanje v ZD. domu(pač razloži situacijo, sej ne bodo rekli ne)!
In ko bo dojenček lačen-vrjemi da se bo lepo dojil...pa ta čaj od galeksa res pomaga-dve šalčki na dan, pa mogoče probaj še polento(povečije mleko-vsaj pri meni), al pa sezamov čas...in glede jošk...jaz že kakšen 1.5 mesec nimam več trdih...edino ponoči, drugače so pa katastrofa...mehke pa do popka, pa kot da nebi bilo kapljice mleka notr...ampak jaz ne dvomim, sigurno ga je dovolj...in vsak mleko je kakovosto..tega ni da mleko nebi bilo dobro-je pa res da mleko zori in se prilagaja otrokovim zahtevam(tako kot nadomestki, so tudi nekateri do 4 meseca, pa dalje...)!
In kaj svetujejo ko dojenček recimo pri 8 mesecih ne želi jesti goste hrane(od kolegice tamal je bil tašen)-od 2 pediatrinj isti slišano-otrok ve, da bo dobil joško, če ne bo jedel, preprostoga čez dan ne dojte več, pa bo ko bo lačen tudi GH začel jesti-in tukaj je enako-samo vztrajaj, vrjetno ne bo dolgo trajalo, da se bo spet lepo na dojenje privadil..pa srečno!!!