IZVIRNO SPOROČILO: hothien
Midve sva seveda še vedno izključno na dojenju in tukaj se kr strinjam z Lulu, tud meni je čudno kam se vam tok mudi z GH. In popraviti moram tebe, višnjaaa, da otrok ne dobi dovolj z dojenjem. Do prvega leta starosti otrokove potrebe po hrani zadovolji materino mleko v kar 75%.
Hothien ja jaz sem tudi 100% privrženka dojenja. Samo
se ne strinjam s tabo, da otok dobi dovolj z dojenjem in to kar 75%.....
Moj Nejc je imel pri 4 mesecih 8150g in dolgi 62,5cm...in mi je sam pediater reku, da sigurno samo dojenje ne bo kmalu več dovolj, ker je otrok dosegel že takšno težo, da materiano mleko ne bo več dovolj kalorično...ali pa bi ga mogla res kr naprej dojiti....to pa ne predlaga, ker ni dobro za prebavni sistem.
Mam 3 otroke in vem iz izkušenj da tako težek otrok ne more biti sit samo z dojenjem.
Morem ti pa povedat, da moj Nejc ni ravno jedec GH in se še vedno lahko rečem polno dojima, samo je dojenje pogosto in ni razmaka 3 - 4 ure, ker je že prej lačen.
Če greš pogledat malo k januarčicam imajo isti problem kot jaz....otroci tud ne jejo radi GH, ampak zato dojijo zelo pogosto.
In kaj je zdaj bolj prav????? Da je otrok zadovoljen in sit, ali da je kr naprej dojen in ima prebavo obremenjeno....?????
Sej vse skušamo narediti tako, da 100% zadovoljimo otroka...samo vprašanje je, če le delamo prav.
Včasih smo GH dobili že od 3 meseca naprej pa ni bilo nobenih alegij......ja kdo bi vedu od kod so....
Sej me doječe matere tud vse jemo, tako, da otroc že preko nas dobijo alegrene......
Jaz naprimer ne smem jesti mlečnih izdelokov, ker ga črviči in še pikice dobi.....
Če pa poje kašico, kjer je umetno mleko, mu pa ni nič.
No, kaj je zdaj prav?
lp