IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca
Zdaj sem se prav razjokala, Trnuljčica, ko sem prebrala tvojo porodno zgodbo.
Mene moj carski rez ful muči, res. Ful mi je hudo, ker nisem videla svojega otročka takoj po rojstvu, da ga nisem mogla objeti in pocartat, da sem zamudila tisti trenutek, ki sem ga čakala vso nosečnost. Ves čas sem se pripravljala na normalni porod,
Bom kar direktno napisala. Vem da si si želela normalen porod. Vendar si si želela zdravega otročička bolj. A imam prav? Tako, da ne se ukvarjati z nekimi predstavami kako bi porod moral zgledati, pa kaj je normalen porod... Ne moreš na vse stvari v življenju vplivati. In ti v tem primeru nisi mogla. Zato ker nisi normalno rodila nisi slaba mama, pa

ne bo imel nobenih posledic, če te ni takoj zagledal. Saj pri spinalni ga vidiš, ampak ti ga potem prevzamejo pediatri. Ni ravno tako, da ga lahko občuduješ in ugotavljaš kakšne barve oči ima...

Je pa res, da potem, ko ti ga čez ca 1/2-1 urce prinesejo v šok sobo nisi čisto zadet in imaš čas za te stvari. Glavno da sta vidva z

oba zdrava. Vse ostalo se uredi.
Ne vem ali sem postala bolj selektivna in me mnenja drugih pametnih ne ganejo več, ali pa me hormoni ne mučijo.

Jaz se ne obremenjujem s tem , da nisem rodila normalno. Sem to že v nosečnosti razčistila. Bolje, da ima otrok zdravo mamo (ki vidi), kot ne. Je pa res, da razen če nimaš zelo visok prag bolečine, okrevanje tisti in naslednji dan po cr ni ena sama pravljica. Ampak o tem ne bom podrobneje, saj se Hijenca ne sme vstrašit.
Tudi glede dojenja se ne obremenjujem. Se trudiva z malim maksimalno ( se mi zdi, da se samo dojiva non stop , vmes pa so črpanja

), ampak iztradala ga pa zato, da zadostim merilom svetovalcev o dojenju tudi ne mislim. Tako da, jaz mu, ker ne dobi dovolj, kljub več uram dojenja nato dodam, kar načrpam. Včasih ko mleka zmanjka pa dodatek. In kaj? Če bi njih ubogala in ga izključno dojila se še teh 70 gr, ki jih je dobil v enem tednu, ne bi zredil. Moral bi se pa od 110-220. Potem bi šele zagnali paniko. Naj kar drugi stradajo svoje otroke, če jim tako odgovarja. Naš ko je šel iz bolnice je ob 1 urnem dojenju popil le 5 ml (tehtan pred in potem). Danes veliko bolje, ampak 90ml pa še ne povleče.Zakaj mu pa oni niso odrekli adaptirano v bolnici. Seveda ker se pod njihovim nadzorstvom mora primerno razvijati, kljub temu, da ne dobi dovolj.
Nauk:1. ti najbolše veš kaj tvoj otrok rabi, 2. ne se obremenjevat s stvarmi ki niso tako pomembne v tvojem življenju ali pa s tistimi na katere nimaš vpliva.