Dan,
upam, da bo danes tak lep in pozitiven dan
. Ste bile prav pridno čvekljive tele dni
.
Jaz se na trenutke počutim že povsem OK in razmišljam zakaj sem vendar doma, ko mi nič ne fali, po tem mi postane pa tako slabo, da mi ne preostane nič drugega kot da se za nekaj časa vležem in ne mislim na nič
. Sem se pa danes lotila pospravljanja hladilnika in se čudila koliko nepotrebnih stvari je v njem in koliko umazanije se je nabralo v raznih kotih
, ampak zdaj je spet čist in v njem je bistveno več prostora
.
nana jaz te čisto razumem, kako se počutiš in skozi kaj si šla
, da si dočakala tole svojo
. Jaz sem s prvo nosečnostjo prav dolgo odlašala, sem imela vse možne izgovore...nimava svojega stanovanja, nimam stalne službe, nisem še dokončala izobraževanja,...no in ko je bilo vse to za nama, nikakor nisem mogla zanositi, ko pa nama je končno uspelo, je prišlo v 7.T do ss in po tem sem očitno imela totalno psihično blokado, ker kljub vsem opravljenim preiskavam nismo našli organskega vzroka. Imela sva izplonjene že vse formularje za pričetek OBMP (no manjkal je še pregled pri andrologu) in sem se pač pripravljala na vse zadeve, ki gredo s tem zraven. Načrtovala sva še tritedensko potovanje z nahrbtniki in tik pred dopustom sem ugotovila, da sem končno noseča. Vseeno sva se spakirala in vsak dan sem v strahu preživljala ali se bo tudi tokrat vse končalo s krvavitvijo, ampak na srečo se ni in doma imam zdravo in navihano deklico
. Mogoče sem iz tega razloga malo bolj previdna in si okolici ne upam povedati, da sem noseča. Sicer pa tudi jaz, ko sem prvič zanosila nisem niti slučajno razmišljala, da bi lahko šlo kaj narobe...ampak izkušnje nas pač učijo
Lusa mislim nate in držim pesti, da boš ob 15. zagledala svojo pikico, kako ti maha in izvedela, da je vse OK in tako kot mora biti
ursulina
za dober izvid NS in slikice in filmček. Je prav poseben občutek takole v živo videti prerbivalca v svojem trebuhu. Meni se zdi, da se v tem trentku zavemo, da je res še enkdo z nami
lunca upam, da si se rešila smradu in spravila stanovanje v red
golobček
, da nimaš več izcedka, tako da lahko bolj v miru preživljaš nosečniške dneve
sunny morning saj ni treba, da aktivno iščeš vse možne komplikacije, ki se pojavijo v nosečnosti, to nima nobenega smisla, ampak za punce, ki imajo /imamo kakšne težave je pa super, če so o tem lahko na forumu pogovorimo o tem in nam lahko katera, ki je že šla skozi kaj podobnega iz svojih izkušenj tudi svetuje, nas razume kot nosečnica,...včasih je to čisto drugače kot suhoparne zdravniške informacije. Seveda ti želim, da bo tvoja nosečnost povsem brez zapletov in težav in takšnih informacij in podpore sploh ne boš ptrebovala
Grem na svojo porcijo jogurta in kosmičev in malo lenarit, preden grem po razgrajačko v varstvo.
Imejte se čim lepše