IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa
Vse je čisto preprosto. Spremenila je ne boš. Vzemi jo tako kakršna je. Rada jo boš itak mela, kajti tvoja mama je in če ma zdaj pač take, nekaj dobrega pa je vseeno naredila. Vzgojila tebe.
Ni treba, da se počutiš krivo, da nimaš potrebe po pogostih obiskih. Obišči jo enkrat na dva tedna. Kar pa pove, pa vzemi z rezervo. V glavnem, sprejmi jo tako, kakršna je. In lažje ti bo.
Prebrala sem vse poste in moram reči, da se najbolj strinjam z zgoraj napisanim in je najbližje tistemu kar trenutno razmišljam. Nisem pa še omenila tega, da sem se poročila in odselila od doma. V bistvu sem se velikrat spraševala v čem je bistvo problema. Moram reči, da me nobeden ni spolno nikoli nadlegoval, so pa čustvene rane veliko globje. Pri očetu se ni smelo niti pisnit, ker je takoj zakuhal in kakšno primazal, ona mu je bila v vsem podrejena. Vse dni je čistila po hiši in se ji ni zdelo vredno iti z otroci na sprehod. Kadar sem potrebovala tolažilne besede iz bilokaterega razloga ni bilo nobenega ob meni, bila sem vedno sama. Veliko je tega, kar bi lahko napisala. Zdaj sem odrasla in se moram pač z določenimi stvarmi sprijazniti, vendar se že od nekdaj počutim preveč občutljivo, brez življenjskih smernic in samospoštovanja. Nikoli me nista poslušala, moje želje so bile vedno zadnje in velikokrat neizpolnjene, globjega odnosa nikoli ni bilo.
Sedaj ko sem se ločila od njih je kot da bi ponovno zadihala... rada ju imam, logično da ju imam, saj sta mi bila edina družina od rojstva... vendar ne morem več prenašat njihovo izsiljevanje čustev, zdaj se obnašata ko da nikoli nič ni bilo, da smo perfektna družina, hodita stalno nenapovedana k nama, če pa nas ni doma pa klicarijo po tel. da morama takoj domov ker sta onadva tam... zadnjič je mati celo rekla, da sem jaz dolžna njih obiskovati

Vedno mi govori da naj že enkrat pozabim te moje zamere do njih (beri: pometi čustva pod preprogo) in da je vse mimo, jaz pa tega ne morem in ne razumem zakaj bi morala. In zdaj je začela še s tem kar sem pisala v prvem postu.
Zavedam se, da sta me onadva kupila obleke, hrano, dala streho nad glavo... pa vendar sta mi ''pozabila'' nuditi najpomembnejše - ljubezen. Vem, da sta prepričana da sta naredila največ kar sta lahko, in jima verjamem.
Zdaj skušam zaživeti svoje življenje, s svojim možem, ne ponavljati njihovih napak in imet mir sama s seboj. Veliko poti sem že prehodila vendar je zelo dolga pot še pred menoj... občutke krivde ne čutim več tako močne kakor prej, zavedam se, da sem tudi jaz samo človek kakor moja starša in da na svetu obstajajo hujše stvari.