Po moje pa to ni preobremenjenost, ker človek ogromno zdrži, ampak negotovost ob vseh teh spremembah, ki si jih v zadnjih letih eno za drugo doživela. Z vsako spremembo se nek ustaljen in varen način življenja poruši in jasno, človek najprej pomisli na to, kaj slabega ga v tem novem življenju ali situaciji čaka. Strinjam pa se, da utegne biti tvoja težava tesnoba in depresija.
Ko sem po porodu jaz začutila cmok v grlu, in nikakor ni hotel sam od sebe stran, sem poklicala psihologinjo v porodnišnici in v prvem srečanju mi je povedala, da imam to - tesnobo in blago depresijo. Rekla je, če ne bomo ukrepali, lahko padem zelo globoko, sicer pa se da vse to pozdraviti.
Gre za preveč negativističen pogled na vse velike in drobne stvari, ki ti hodijo po glavi. Zato si vzemi čas za razmislek. Premisli, kaj te skrbi, česa te je strah in pretehtaj, če ima vse to res tako veliko težo, da bi se tega bala. Preberi knjigo od Louis Hay - Življenje je tvoje. V vsaki stvari poišči kaj dobrega, bodi pozorna na vsako slabo misel in jo takoj zamenjaj s pozitivno, spodbudno. Pomemben je odkrit pogovor s človekom, ki mu zaupaš, kadarkoli te stisne. Nato je pomembna telovadba, sprehod ali podobno. Velik povdarek pa je dala na avtogeni trening, s katerim se popolnoma sprostiš in poglobiš vase.
Meni je pomagal že prvi pogovor z njo, tako, da sem ozavestila in prišla problemu do dna in ga razrešila s temi preprostimi rešivami, ki so opisane zgoraj. Zato sem šla po mesecu dni samo še na kontrolo in stvar je bila rešena.
Že da si priznala, je veliko, sedaj pa samo ukrepaj in rešila se boš cmočkov in mravljincev.
Vso srečo.