Nasy sem našla!:
Stay off your back after the fourth month: Your now over-sized uterus weighs enough that when lying on your back, it can depress the vena cava, which reduces the amount of blood flow and oxygen to your baby. Not surprisingly, many women find that they become dizzy or light-headed if they lie on their backs at this point in their pregnancy.
Pozdravljene, sotrpinke!
Tudi mene dajejo bolečine v križu, pa bolečine v mehurju (očitno me brca tja), pa ponoči gledanje v temo...
Glede kihanja, imam tudi te probleme. Velika bolečina, ki počasi popušča.
Marita mislim, da si ti spraševala o baby bonusu; sem šla do dm, pred tem izpolnila prijavnico ter kopirala materinsko knjižico. To velja za vse, ki se navezuje nosečnost v leto 2007.
Dobila sem bone; s temi boni lahko kupiš nosečniške oz. otroške stvari ceneje. Nimate ničesar za izgubit, če si boste to nabavile.
Kar se tiče vozičkov, sem že tako povedala, da ga imamo doma že skoraj 1 mesec. Smo vzeli voziček z veliki kolesi, saj nismo doma v strogem centru in nimjo vsepovsod asfalta. Tiste, ki še kupujete vozičke, pojdite pogledat v Toysa, d ne boste preveč zapravile tukaj.
Tudi midva še morava kupit kar nekaj stvari. Otroško sobico (omara, posteljica in previjalna). Pa bova šla verjetno kar v Toysa.
Komaj čakam, d bo 7.11. in da grev na morfologijo. Da spet vidimo malo našega kengurujčka. Od včeraj dalje ga že kar čutim. Vendar ne kot brco, ampk bolj rahlo. Kot, da bi me pobožal.
Lepo se imejte, kljub grdemu vremenu.
Hojla
in prav lep pozdrav vsem novim marčevkam
lepo, da ste se nam pridružile....
berem, da vse bolj slabo spite....se pravi, da moram še orng izkoristit ta čas ko spim še dobro, ker se potem to zgleda neha
....jaz direktno na trebuhu tudi več ne spim. Se mi zdi, da sem nehala že malce prej zaradi tega, da se malo odvadim, ker sem prej zmeraj zaspala na trebuhu....no pa na boku zaenkrat kar gre, res pa je, da bo verjetno zmeraj težje
.
Moram pa podeliti z vami, da mislim, da že dva dni čutim prve premike
...seveda upam, da je to , to
....Sem prvič začutila v sredo ko sem sama počivala na kavču, včeraj pa ponovno pri počivanju...je pa tko rahlo in prijetno (zaenkrat še)....ah ta moj pingič, me že zdej osrečuje
Svojega G sem vprašala glede kihanja in bolečin, pa mi je odgovoril, da je to čisto normalno. Če pa bi se ob tem pojavile krvavitve, slabosti, povišana temperatura, potem pa to ni več normalno.
Pogovarjate se glede ležanja. Tudi sama sem bila v dvomih in sem vprašala dr. Pušenjaka in tu je njegov odgovor.
Sem v 13. tednu nosečnosti in me zanima od katerega tedna naprej ni priporočljivo spati na hrbtu oziroma trebuhu? Namreč, ko prebiram različno literaturo, predlagajo različne nasvete (strogo prepovedano, dokler paše nosečnici...). Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Napisal: Stanko Pušenjak
Datum: 16.09.2007 21:51 ...dokler paše nosečnici...bo zagotovo držalo Pa še to me zanima, ali se barvate med nosečnostjo oz. kakšne imate izkušnje. Sama sem razmišljala o oranžnih im blond pramenih in sem danes vprašala G in mi je odgovoril, da dokler ne pride v stik s kožo, ni nevarnosti. Če pa pride do stika s kožo, potem pa je dovisno od vsake posameznice.
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!