IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *
Morda ti bo Janeja kaj več povedala, ker njihova punčka je menda še sedaj neješča. Vsaj bila je, Janeja ne zameri če kaj preveč blebetam!
Ja na žalost imaš čist prav.
Naša Lea je verjetno postavila rekord v neješčosti. Že od začetka ni bila nikoli - ampak res NIKOLI lačna. Vedno, ko je videla flaško je začela jokat. Pa smo probali različne vrste mleka, nazadnje je pogojno sprejela Milumil z vanilijevim okusom. Noben nasvet pri nas ni pomagal. Sem jo pustila in ji res nisem ponudila mleka, pa čakala, kdaj bo sama začela jokat da je lačna. No, ko je minilo malo več kot 6 ur sem zgubila živce in ji spet porinila flašo. Pa da ne boš mislila, da je kaj veliko pojedla ...

Dokler je bila na mleku in flaški sem izgubljala živce. Hranila sem jo ponoči, ko je spala.
Ko je začela jest gosto hrano se je stanje malo izboljšalo, ampak še vedno poje zelo malo. Seveda se to konkretno pozna tudi na njeni teži - pri dobrih 2 letih ima komaj nekaj več kot 8 kg.

Ampak je pa zelo zdrava, ima ves čas odlično kri in vsi ostali izvidi so vedno BP.
No tako smo končno prišli k pameti in se zaradi hrane ne sekiramo več. Poje kolikor poje, redi se s svojim počasnim tempom enakomerno, zdrava je in to je to.
Je pa res hudo na začetku, ko ne veš ali je otrok lačen ali je kaj drugega narobe.
Želim, da je pri vas to le eno kratko obdobje (mogoče so res kolike, ali pa le višje temperature vplivajo na apetit) in da bo kmalu bolje. Drugače pa se poskusi čim prej sprijazniti z dejstvom, da imaš bolj maloješčega otroka.