IZVIRNO SPOROČILO: piščanc
v tvojih razlagah mi najbolj pade v oči, da ponižuješ gospodinjenje, nizko izobrazbo itd. a je to manjvredno delo? a so ti ljudje potem manjvredni?
Gospodinjenje je po moji oceni eno najtezjih del. Monotono, nevidno, a vsakodnevno, duhamorno, brez izziva. Prav zato je po moje gospodinjenje eno najtezjih del. Pravzaprav obcudujem ljudi, ki jim je gospodinjenje v veselje.
Mocno se motis, ce menis, da ponizujem ljudi z nizjo izobrazbo. Dejstvo pa je, da imajo nizjo izobrazbo in mnoge to moti, pa se pocutijo napadeni ce beseda tece o izobrazbi. Izobrazba ponudi nekaj, kar prirojena inteligenca ne more ponuditi - vsaj vecini ne in nevem zakaj bi bilo narobe to tudi povedati. Sicer pa, ker me tako obdolzis, prosim, ukazi mi kje sem in s cem sem ponizevala ljudi z nizjo izobrazbo.
in otroka pohvališ, da je rekel neki mami, če je kilava.
Ne, ne pohvalim ga. Ignorirala sem izraz, a tudi ga nisem pohvalila zaradi odgovora. Bila sem pa vesela in se vedno sem, kakor sem tudi ponosna. ne zaradi izraza, ki ga je uporabil, ne zaradi odgovora, temvec zaradi dejstva, da je uspel najti pot, da bi se odbranil. Da je uspel popolnoma obrniti situacijo tako uspesno, da se je zbadanje nehalo. Za 4-letnika je to uspeh in ne vidim zakaj ne bi bila ponosna na njegove uspehe.
ja kje hudiča je pa 4-letnik našel to besedo. najbrž pri vzoru od tebe.
Tocno pri tem fantku, ki ga najbolj zbada in ki se mu najbolj posmehuje zaradi tega kar pisem na tej temi.
in vozniški izpit ne določa kilavost. nekateri ga pač ne potrebujejo, mogoče znajo marsikaj drugega.
Popolnoma se strinjam, vendar menim, da 4-letniki tega ne razumejo, kakor tudi ne razumejo mnogo drugih stvari, ki jih izgovorijo.
ti s svojim vzorom si otroka naučila, da so nekatera dela in nekateri ljudje manjvredni.
in zdaj ti naučeno vrača - tebe ima za manjvredno od očeta.
Kontradiktorna tale dva zadnja stavka. Ce bi otroka ucila, da so nekatera dela in nekateri ljudje manjvredni, siguirno ga ne bi ucila, da so dela, ki jih sama opravljam manjvredna, niti da sem jaz manjvredna. To zahteva taksne in toliksne komplekse, ki jih enostavno ne premorem. Sledi, da bi otrok za manjvredne imel druge, a ne mene.
Verjetno si malo zmedena. No nic hudega, vsakemu se lahko zgodi. Odgovorila sem na stalisca, ki si jih podala v svojih prejsnjih postih. Ta tvoj odgovor ni razprava o staliscih, temec razprava na popolnoma osebni ravni. Mogoce zato, ker te je nekaj v mojih postih zabolelo, mogoce pa samo zato, ker bi rada, pa ne zmorers napisati temi primernega odgovora, ki bi utemeljeno podkrepil tvoja stalisca. No kakor koli, ce te tolazi in ce ti olajsa, ti lahko brez problema povem, da me otrok ima za manjvredno

Se zdaj boljse pocutis?