14.12.2007, 10:39
3706
V tem obdobju lahko ginekolog po strokovni presoji odredi presejalni test za ugotavljanje sladkorne bolezni v nosečnosti oziroma gestacijski diabetes. To obliko sladkorne bolezni odkrijejo pri približno 1 % nosečnic. Test opravijo tudi pri bodočih mamicah, pri katerih zaznajo povečano rast ploda ali pojav sladkorne bolezni v družini, ponavadi pri starših ali starih starših. Dodatna tveganja so: pretekle nosečnosti, med drugim spontani splavi, prezgodnji porodi, pretežki otroci za gestacijsko starost in otroci z razvojnimi nepravilnostmi. V drugo skupino sodi trenutna nosečnost: velik plod, veliko plodovnice, glukoza v materinem urinu, preveč kilogramov in starost nad 30 let. Ob potrditvi sladkorne bolezni v nosečnosti je potrebno zdravljenje in oster nadzor.
14.12.2007, 11:41
222
TAle nš fant ni prav nič sramežliv.Težki pa smo 5080g
Bom čez vikend slikice gor dala.
Lep pozdravček sedaj grem pa tortico dokončat papa

. Zjutraj ti vzamejo kri in urin, potem piješ glukozo in čez eno uro vzamejo kri, potem spet čez eno uro kri in urin in spet čez eno uro kri. Meni so rekli da si lahko v glukozo stisnem limono, ampak meni ni bilo panike, tak da.... Mam pa še zdaj čist plave roke od odvzema, ker sem bolj občutljive sorte. Kri jemljejo iz žile, ne iz prsta kot takrat ko kontrolirajo sladkor. Odvisno od količine povečanega sladkorja je terapija-diate, zdravila, možno tudi injekcije inzulina. Seveda moraš biti skoz tešč, piješ lahko samo navadno vodo. Sem pa opravljala oba 50 in 100(zgornji postopek je 100). Pri pitju 50g so mi iz prsta zmerili sladkor pred in eno uro po popiti glukozi. Sem brez kakšnih dejavnikov tveganja, tak da tudi to ni ravno merilo za preiskavo. V prvih dveh nosečnostih, pa testiranja nisem imela.
, je bila danes v LJ 100%-zdaj pa menda ja bo. Drugače je vse vredu in imam kontrolo UZ v 30. tednu in ob porodu vzamejo kri iz popkovine, ter jo pošljejo na preiskave na infekcijsko kliniko v LJ. Torej MF je bp.
(če bomo dolgo čvekale,pol kava ne bo dosti,bo treba še kaj pojest
).
ne da miru.Po moje mu ne paše,ko takole sedim.
sicer se ne sekiram, ampak je fajn mal svojo ogorčenost ven dat
no, sej je že mimo ... ji bom pa najbrž enkrat povedala vse tole ...
...
.
za tiste ki imate danes MF in pa čimprej poročajte.
popokal na urgenco.
580g se zgodi