IZVIRNO SPOROČILO: picola1
Ojla!
mamuška...ti si pa itak dost pametna, da bi to lahko že sama poštudirala, majko milo...
)
A veš, jaz sem tudi tako mislila. Potem sva šla (še v solo cajtih!) v Nemčijo, so bli še cariniki in policaji na Karavankah. "DOkumente prosim!" Dava vsak svojo osebno. "Kaj pa zelena karta pa prometna pa vozniška?"

Hmm, šit, tega ponavadi ne gledajo, ane? Mož, takrat še fant, preobrne CEL avto in na koncu reče "Ej, kje pa je zelena karta?" Porka duš, kaj imam jaz z zeleneo karto od avta, ki niti moj ni?!?!?!?? Ne samo, da sva se obrnila in šla nazaj v LJ, še 2 dni sva porabila, da je

ugotovil, kje se dotični dokument nahaja

Vmes sem še enih 5 x spomnila, da je treba po denar itd itd.
Potem sva najemala stanovanje. Za vsako stavr je bilo treba po 5 x rečt. Če nisem, sva zastonj hodila k notarju. Enih 3 x sva šla na to njegovo foro, v stilu "ga bo že zučilo", pa ga ni, je mene in sem se nehala nanj zanašat.
Potem smo zavarovali avto in stanovanje. Un zatsopnik se je navelačal hodit k nama, in po 3 tednih sem jaz moža poslala na Zavarovalnico, naj KONČNO že dokonča to Jeremijado. Čez 2 uri me je zastopnik ROTIL, naj zaboga milega pridem še jaz in prinesem 10 stvari, ki jih je mož pozabil
Potem se rodil sin in mož sije začel pisat listke in uporabljat opomnik - aleluja!!!!! Po novem mu je uspelo, da je od 5 stvari pozabil samo 2 in 3 celo naredil, in to prav. Je pa šlo ogromno časa, ko si je stvari klofal v razno razne "time-managerje".
Da skrajšam: na koncu sem se nekako sprijaznila, da vsaj za življenjsko pomembne stvari skrbim jaz, ostalo pa flikamo sproti. Med drugim smo sredi Toscane iskali fiatov seris, ker mož 1000 km prej ni "opazil" da mu na armaturi sveti "Service due" !!!!! Jaz sem se samo not usedla, pa mi jebilo takoj jasno. Poleg tega njemu ni noben problem, pol živet živet na "Hej SLovani", iz škatel, gajb, skakat čez kište ipd - on je tak tip. Pika.
Nimam pa niti najmanjšega problema s povisevanjem v službi, šankih, pijačo, s tem, da česa ne bi naredil, na tem področju je čista 10. Vsega pa menda itak ne moremo imet - a ne?