writing-img

RE: parmezan

  
clock-img

28.08.2007, 10:10

clock-img

nu_tella

pencil-img

394

točno tako kot je Neva napisala (danes se pa v vsem strinjam s tabo user posted image  )
V najlon vrečki (mi imamo ene bolj močne, ki so primarno namenjene za vakumiranje) in jih zapiramo z unimi sponkami za zapiranje vračk in drži. Smo ga enkrat probali dati v Tuperware (ne vem kako se prav napiše) posodo, ki je prav za sir namenjena ampak se je full hitreje začel sušit pa še plesnat zravn user posted image

Jah brez parmezana meni ni pašte al pa riža. Še na pašto z gorgonzolo treba gor mal parmezančka dat user posted image  
Ko ga enkrat slučajno zmanjkalo doma sem prjavla : ma ta pašta je kot solata brez oblele user posted image
In jaz nej bi sla na 3D dijeto user posted image

cau,cau



_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

clock-img

28.08.2007, 10:25

clock-img

Anonimen

Nutella sva na isti valovni dolžiniuser posted image Če doma ni parmezana,tudi rižote ali pašte ne skuham,ker brez parmezana na jemo.Si poskusila tudi v govejo juho naribat sir?Če ne,pa poskusi,zelo,zelo okusno,tudi v zelenjavno mineštro.Skratka skoraj povsod paše.

clock-img

28.08.2007, 12:30

clock-img

nu_tella

pencil-img

394

Ja kaj Čmo. Se vidi da sva obe primorke user posted image

Goveja juhca pa itak. Tam ga še izdatno naribam user posted image  V mineštrce pa nisem poskusla...
Si ga pa na prie krompir naribm vedno.... khm mislm da sva glihkar vso mozno hrano obdelale in v vso parmezan dale user posted image

Doma me sam cudno gledajo user posted image  pa ga imajo drgač tudi oni full radi. Ampak meni dejansko "ni za žvet" brez Parmezana.  Ampak tapravga. Vrecke rajs ne dam. K tisto mi je pa kot, da bi pesek not usula.

Una idejca s "sendvički" je tud the best. Moj tata si dokrat parmezan na kocke narezan kupi in kr tko zravn solate al pa jajc je.

Mislm pa da ravno za v "Olje+petrsilj+cesn" ni parmezan. Ker je pretrd in ne vpije prevec te omake. Tam res Feta rula.

Jaz bi si mogla nick sprement v "sirček" al kej podobnga. Čeprou nu_tella tudi ni švoh user posted image

cau,cau


_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

clock-img

28.08.2007, 12:43

clock-img

crci06

pencil-img

1854

no, če boste(-mo) že skoraj diplomirale, pa mi še povejte, kako (s čim) naribate parmezan...
kaj special?

Men je pač že nariban dober in bi rada še enkrat poskusila čare original parmezana v kosu...
čez 1m ... user posted image  komaj čakam... bom šla v italijo ponj! user posted image

clock-img

28.08.2007, 12:51

clock-img

NevenkaP

pencil-img

462


quote]IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

no, če boste(-mo) že skoraj diplomirale, pa mi še povejte, kako (s čim) naribate parmezan...
kaj special?
[/quote]

Z ribežnom za parmezanuser posted image  
Pred leti sem v Mullerju kupila posodico za parmezan, ki ima pod pokrovom še ribežen. Krasna stvar.
Za na solate in podobno pa kar z lupilcem za krompir (tisti, ki je tak kot žiletka)

clock-img

28.08.2007, 12:59

clock-img

Anonimen

Za rezat je poseben nožek,za ribat ribežen ali pa od firme Ariete,napravica ziroma ribežen na baterije.Ampak jaz uporabljam kar navaden ribežen.

Nutella,jaz bi ga jedla vsak dan.Ja v mineštrice sem ga pa tudi otrokom naribala.Tamali je že od nekdaj nor nanjga,edini sir,ki mu ni sprožil alergične reakcije.Na jajcih na oko je dober,tudi na gobah ni odveč.Tudi na špagetih z škampi,pa čeprav pravijo,da na ribje zadeve ne gre.

clock-img

28.08.2007, 13:28

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

Samo punce moje drage, sedaj pa že nehajte o teh dobrotah, jaz ne bom zdržala do treh, ker mi kruli po trebuhuuser posted image

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

28.08.2007, 16:13

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Ahem-Marogica-žal si en malo zamešala.Namreč-Grana PAdano je original, Parmigiano Reggiano je pa "približek".user posted image
Mi smo tudi redni uživalci, ampak kos parmezana, ko ga odpreš, naj bi ga porabil v treh dneh.Nam to žal nikoli ne uspe in se nam je nekajkrat posušil (kljub vrečki itd), zato zdaj kupujem v Lidlu Grana Padano nariban.In ga je 100 gr in ga glih porabimo.Vem pa, da ni tako dober kot v kosu.user posted image

Neva-pa ima enak okus, če ga daš zmrznit?Kaj pa vem, sem malo skeptična....user posted image

Ribam ga pa na navaden majhen ribežen prav za parmezan.

LP,
SIbil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

28.08.2007, 17:01

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

se mi je pa ta kos totalno posušil v hladilniku in ga ni bilo več mogoče sploh servirat... kot skala. pa ful je bil drag
kako jih pa ve shranjujete?



jaz sem grozna kar se tega tiče...ga kupim in odprem, malo porabim, naslednjič ga pa vržem stran in odprem novega. Tudi pri tistem v vrečkah delam isto, ker mi čez dan ali dva ni več dobrega ukusa user posted image  dobro da mož še ni opazil kakšni potrošniki parmezana smo user posted image

clock-img

28.08.2007, 17:29

clock-img

Anonimen

Sibil,brez skrbi,popolnoma enakega okusa ostane,tudi,če je zamrznjen.
Nasvet mi je dal prav gospod,ki dela v tovarni in nam je prinesel pol hlebca.
Najprej sem debelo pogledala,pol sem ga pa ubogala.Odlično se je obdržal,samo na žalsot je malo tajala,smo ga prehitro porabiliuser posted image

clock-img

28.08.2007, 18:27

clock-img

Enolla

pencil-img

900

Da se ne bomo steple user posted image user posted image user posted image  katera ima prav - sem malo poguglala in otkrila nekaj zanimivega. V bistu nobena nima prav in vse imamo prav. Moram reči, da je bilo meni vedno prezentirano da je Grana padano "ponaredek" pa v bistvu ni tako. Oba sta starodavna plemenita sira iz Italije nastala približno v istem času  - iz kje izhajata pa pove njuno ime Parmigiano Reggiano je iz province Parma, Reggio Emilia, Manotva, ...., Grana Padano pa iz Lombardije med MIlanom in reko Pad (Po po It.). Prilaga tudi oba linka za Parmigiano Regigiano http://www.parmigiano-reggiano.it/ in Grana Padano http://www.granapadano.com/

Zdaj pa samo ne vem zakaj mora biti Parmiggiano Reggiano tolko dražji od Grana Padano.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

clock-img

28.08.2007, 19:08

clock-img

Anonimen

Ha ha,mislim,da še za nobeno hrano nismo toliko na dolgo razpravljaleuser posted image
regiano naj bi bil bolj prestižen sir,vsaj imeuser posted image kot naprimer pri nas pršut,
naprimer kraški je original vsi ostali so,no saj vemo(tudi dobri,ampak original je boljši)Ti dve mesti so že stoletja v "vojni"zaradi parmezana,vsaka poteguje na svojo stran,mislim,da je bila,če se ne motim tovarna za sir Regiano prva proizvajalka,zato vleče primat.

clock-img

28.08.2007, 20:03

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Si poskusila tudi v govejo juho naribat sir?Če ne,pa poskusi,zelo,zelo okusno,tudi v zelenjavno mineštro.



user posted image  user posted image

Ja, prva liga, parmezan v goveji juhi.

clock-img

28.08.2007, 21:11

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

aj jaj jaj kaksne luste ste mi naredile... mislim, da bomo sli po hitrem postopku v Eurospin user posted image ...

Drugace pa se tudi jaz bolj ko ne izogibam vreckicam... za naribat pa uporabljam en mini ribezen.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

29.08.2007, 00:43

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Toroej še enkrat. Noben ni trdil, da je Grana Padano slabši sir, vendar je drugaćen kot parmigiano,ki prihaja iz province Emilile in je narejen iz kravjega mleka, kjer se krave hranijo samo z travo in senom. Obe sorti se proizvajata drugače in so podvržene drugačnim "pravilom". Grana Padano pa je lahko narejen iz kravjega mleka, kjer se krave hranijo tudi z drugo hrano in pa prihajajo iz drugih pokrajin (Piemonta, Lombardije...)

In v tem je razlika.

Drugače pa sta oba sira visoke kvalitete, o tem sploh ni debate. Pa dobra......user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

29.08.2007, 07:52

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

No da vam povem, sem imela včeraj za kosilo kus kus, pa sem nanj naribala parmezan, moj možek je bil navdušen user posted image , jaz pa ga obožujem prav na vsem, samo da sem do sedaj kupovala naribanega v vrečkiciuser posted image , včeraj pa tukaj prebrala, kar ste napisale. Takoj po službi sem odšla v trgovino in ga kupila v kosu, res se ne da primerjat z naribanim v vrečkiciuser posted image

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

29.08.2007, 08:54

clock-img

Anonimen

No upam,da smo prišle do konca,ni važno iz katerega konca italije je parmezan,važno,da je v hladilniku vedno pri roki,prav oba sta okusna.Pazite pa,da ga imate vedno tesno zavitega v folijo,kajti ta sir,ki ga pri nas dobiš je malo preveč vlažen in se da zgodit da splesni.Pri nas ni te bojazniuser posted image
_____________________________________________________________
Jaz sem si včeraj na hitro za kosilo naredila:
Tri jajca sem stepla v skledi v jajac naribala parmezana,posolila,popoprala,dodala nekaj moke,da se je masa malenkost zgostila.V ponvi na žlici olja popražila nekaj koščkov pancete,nato gor zlila pripravljeno maso in popekla z obeh strani,zraven pa skledo solate.Njam njam.

clock-img

29.08.2007, 09:16

clock-img

Enolla

pencil-img

900

user posted image user posted image  Samo Neva če smo samo eno "prepričale", da kupi parmezan v kosu in si ga frišnega nariba je bila debata koristna.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

clock-img

29.08.2007, 09:49

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

user posted image user posted image  Samo Neva če smo samo eno "prepričale", da kupi parmezan v kosu in si ga frišnega nariba je bila debata koristna.



saj,to je bil cilj te dolge razpraveuser posted image Mormo dopovedat ženskicam,
kaj je resnično dobro.Če hočeš bit komot,pri tem ne veš,da se odrekaš
res pravemu okusu.user posted image

clock-img

29.08.2007, 10:01

clock-img

bodoča...

pencil-img

31

ste mi pa take lušte naredile.... danes bo ziher parmezan na jedilniku! imam ga v kosu user posted image   vedno v hladilniku!

clock-img

29.08.2007, 10:33

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

user posted image user posted image  Samo Neva če smo samo eno "prepričale", da kupi parmezan v kosu in si ga frišnega nariba je bila debata koristna.



user posted image  

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

29.08.2007, 10:45

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

kakšna je pa razlika med različnimi grana padanami? sem pogledala v hladilnik in imam 5 različnih user posted image

clock-img

29.08.2007, 10:46

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

kakšna je pa razlika med različnimi grana padanami? sem pogledala v hladilnik in imam 5 različnih user posted image



da si srečnica,ki ima na zologi parmezanuser posted image Druge razlike pa ni

clock-img

29.08.2007, 10:52

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

no pomoje pa da mora bit kakšna razlika??? bom enkrat odprla vse naenkrat in probala user posted image  user posted image

clock-img

29.08.2007, 10:59

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

no pomoje pa da mora bit kakšna razlika??? bom enkrat odprla vse naenkrat in probala user posted image  user posted image



samo potem jih fajna nazaj zavij.kakšna razlika?Eni do bolj mehki,drugi trši,
eni so dlej časa stali in čakali na dozoritev,drugi spet majn.Mislim,da veliko razlike v okusu ne more bit.Nič ne bom trdila,zato,ker jaz posegam samo po
dveh sortah,ki sta že v temi omenjeni.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem