IZVIRNO SPOROČILO: *Lina*
Helu dame,
pa se vam bom še jaz malo javila...smo ok, zdravi in nimamo nobenih težav, HB in se vesela da je tako.
Vas pa berem, da otroke tuširate, ko imajo vročino. Nam so zdravniki to odsvetovali, saj naj bi bilo to za otroka prevelik šok, hiter padec temperature in lahko pride do kakšne neprijetnosti. Lahka oblačila, čim manj napravljen, ne kurit,....taka navodila sem potem dobila in seveda sirup za zbijanje vročine....
Lina oprosti, ampak na to pa moram podati repliko

.Mogoče so tam čez lužo druge smernice
Pa saj ga ne tuširaš z ledeno vodo...nas so učili, da je prva pomoč pri zbijanju temperature ohlajanje v hladni kopeli, tudi zdaj še velja enako pravilo.Jaz mu naredim normalno kopel, prijetno toplo, potem pa postopno dodajam hladno in jo spravim nekje do mlačne-ne grem do ledišča.

In prvi znak, da se telo ohlaja je -btw če nisi vedela-kurja polt.Takrat jaz ponavadi zaključim.In še en nasvet-fajn je treba posušit in podrgnit potem kožo, ker s tem se odprejo pore in se še tako telo ohlaja.
Lahko bi ga tudi ovila v tople mokre brisače, ki bi se potem same ohlajale.Ampak jaz ne prenesem mokre brisače na sebi in tako tudi pri malem ne prakticiram.
Potem pa smukniti v lahka oblačila....
Kakorkoli, midva sva se stuširala, ohladila, dala svečko, se najedla in že spi.Brez vročine seveda!Kar je najpomembnejše!
lp
Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je!
Življenje je tukaj in zdaj!