Z mamo nikoli nisem imela odnosa.Ona je na meni izživljala svoje frustracije, se nad mano psihično znašala, včasih je tudi kakšen fizičen ukrep padel, čustveno me je izsiljevala ful pogosto in podobno.Zato je logično, da si nikoli nisva mogli biti blizu, če sem se od nekdaj počutila kot največja nesreča, ki jo je lahko doletela.Celo življenje sem se ji dokazovala, pojasnjevala vsak svoj korak, vsako svojo misel, padla v depresijo, pa ven pa spet noter in tako dalje...v glavnem me je psihično uničevala kar precej, tako, da sem na koncu videla, da ni druge rešitve, kot da jo dam na ignore in končno zaživim.Tako, da se z njo nisem pogovarjala več veliko, kar je bilo nujno ja, drugače pa ne..ko me je izzivala s svojimi provokacijami, sem samo govorila, ja o.k., aha o.k., točno tako kot si rekla...torej vse sem ji kao potrdila, ker se mi z njo ni več zdelo smiselno ubadati.In tako sem imela mir, ki pa je bil itak samo navidezen, ker je proti meni potem, ker se nisem več z njo non stop ukvarjala, naščuvala sestre, tete, očeta...no, eni so ji verjeli, kako grozna sem, drugi pa ne.Ko je umrla, kar niti ni tako dolgo nazaj, sem čutila olajšanje.
Z očetom, ki mi ga je "mama" vse življenje prikazovala kot najslabšega človeka na svetu, se sedaj odlično razumem.Niti enkrat se še nismo skregali, odkar je ni, vse nam klapa, brez posebnosti.No, tako je to pri nas.