IZVIRNO SPOROČILO: na_go
Sicer je pa tako ali tako to hobi slovencem. Dobesedno.
Jaz se včasih sprašujem, zakaj je tako. Na severu sploh ni navada, da imaš svoje stanovanje, ampak si večni najemnik pri državi (če se ne motim) Tudi če si lastnik, te pa toliko stane, da si težko privošči kar vsak.
Pa ne razumem, zakaj so Slovenci mahnjeni na imetje, če nimajo nekaj v lasti, niso normalni.
Tudi tašča je mojemu predlagala, da si na vodnem območju ob reki (ni lastnika) nekaj ustvari. Je rekla: en dan si tam narediš klopco, potem prineseš mizo in kmal lahko stoji tam baraka. Pa sva jo vprašala kaj naj potem delava s tem. In je rekla: saj ni važno, važno, da imaš nekaj SVOJEGA. (pa magari da nisi nikoli tam, ker te ne zanima, ampak nekaj svojega pa le imaš). Kolk sem se smejala, ko je bilo čez par dni v časopisu, kako rušijo te na črno narejene barake.
V bistvu si jaz želim le, da imam neko zagotovilo, da me ne bo nihče ven vrgel brez povračila stroškov. Če bi bila lastnik bi pa davke plačevala. V bistvu sta brat in nj. žena ta čas investirala v avto in podobne vidne stvari, medtem, ko sva midva ves denar dala za cegle, izolacijo, cement... Ampak ni važno, bi bila zadovoljna z neko pogodbo, da lahko živim doma do smrti. Seveda bom tudi za starše, ko bojo bolni in stari skrbela jaz. In za to bi rada samo malo spoštovanja.