Živjo mamice.
Najprej en lep predbožični pozdrav po dolgem času.
Danes je pa grozno vreme tu v Škofji Loki in okolici. Je pa dragi rekel, kako lepo sončno in toplo je v Radovljici. Tiste, ki ste od tam, dajte še nam malo sonca poslat, da bi lahko šli malo ven
.
Najprej nekaj odgovorov. Naš Luka že lepo pase kravice. Paseva jih tako, kot je svetovala Guppy, vendar mu moram rokici popravljat, ker bi jih rad razširil. Obrača se še ne oz. mu to vedno večkrat uspe povsem naključno, ko ga teža glavice premaga. Sicer pa se je začel že z dlanmi upirat ob podlago in glavico dvignit za 90 st. (to naj bi načeloma počel malo kasneje okrog 6 meseca), vendar ga ne ustavljam, ker potem tako veselo gleda, se smeji in obrača glavico. Je pa glavico dvigal že po tednu ali dveh, vendar mu nisem dovolila, da bi se preveč dvigal. Definitivno pa pokaže, da me pogreša in me išče z očmi, obrača glavico v vse smeri in me poišče. Bravo moj mali
. Poskuša že dvigat ritkico, vendar spet zelo redko. Se pa v naročju in v stolčku upogiba naprej. Gleda se v ogledalo in pri tem zelo smeji. Občasno se zasmeji naglas. Pa oponaša me (čisto zares), ko skupaj delava mehurčke sline. Zelo se že slini in se z pleničko drgne po spodnji čeljusti na levi strani. Tam je sicer tipati nabreklo, vendar dvomim da bo zobek.
Lemavrica: obstaja tudi hipoalergeno mleko od BEBE, ki je cenejše od Novolacovega. Kupiš ga v Mullerju in stane 11 EUR, v Sparu je za 2 EUR dražje. Mi ga uporabljamo in sem zelo zadovoljna. Jaz si sicer še brizgam 2x na dan, vendar nimam diete, tako da mislim, da vseeno pri nas ni alergija. Je pa koža bistveno lepša, verjetno tudi zato, ker se drugače negujeva. Sedaj ga mažem z Bepanthenom in kopava se samo 1x tedensko z milom (od Mustele, ki je hipoalergeno oz. za občutljivo kožo), ter 1-2x tedensko v vodi, sicer pa ga vsak večer samo dobro prebrišem.
Toliko za sedaj. Se še tipkamo.