Tinkamiška - čestitke za hčerkico. Uživajte!
IZVIRNO SPOROČILO: lonja
Pikica*, kaj pa raport iz počitnic v ZDA, si pozabila?
Pa sem res pozabila

. Se nam čisto preveč dogaja. No, pa začnimo.....z eno besedo - bilo je super duper enkratno (ok, to so že tri besede

). Tamaladva sta let super prestala, tako da se nama je kar odvalil kamen od srca. Najprej smo devet dni odkrivali Washington (od tega sem ga štiri dni z mulčkoma več ali manj odkrivala sama, ker je bil mož večino časa na konferenci). Za moje pojme res lepo mesto, nad katerim je bila tudi Zoja totalno navdušena. Ljudje so bili zelo prijazni in odprti, ko so me videli samo z dvema otročkoma, so se ves čas ponujali, da mi kje pomagajo (nesejo voziček ipd.). Vsak dan smo pohajkovali okrog, odkrivali muzeje (ki so btw. vsi brezplačni in res zanimivi za otroke) in postajali vse bolj odvisni od ameriškega načina življenja. Vsak dan smo odkrivali nove kotičke National Mall-a (ne, to ni nacionalni nakupovalni center

) Stanovali smo čisto blizu Capitol Hilla (kakšnih 500m stran), zato je bila to vedno naša izhodiščna točka, potem pa smo se prebijali proti Lincoln Memorial-u, ki predstavlja konec National Mall-a. Vmes pa 3 milje parka z vsemi moočimi znamenitostmi, ki jih premore Washington, vključno z Belo hišo. Da nas slučajno ne bi kdo spregledal pa sta maladva ves čas na ves glas prepevala Kekčevo pesem

. Po devetih dneh pa smo "zajahali" vlak in jo odrinili v NYC. Neverjetno mesto, s čisto posebno karizmo, ki te zasvoji ali pa totalno odbije. Mi sodimo v prvo kategorijo

.Štiri dni smo prebili v tem posebnem mestu in vpijali vtise. Čisto preveč stvari je bilo za videti, da bi lahko obredli vse. Ampak tiste ključne nam niso pobegnile - Rockefeller center, Statue of Liberty, Times Square, Ground Zero, Central park z ZOO-jem in še bi lahko naštevala. Seveda pa nismo izpustili niti šopinga na sedmi aveniji. Zdaj lahko razumem kako lahko nekateri postanejo odvisni od šopinga

. Če katere zavije v tisti konec, ne sme izpustiti trgovine Forever21. Vsem nam je bilo kar težko zapustiti to neverjetno mesto in se vrniti domov. Prve dni nas je kar konkretno zdeloval jet lag in pa občutek utesnjenosti

. Res neverjetno, kako zelo smo si želeli nazaj. Ni debate, vsekakor se bomo še vrnili. Jaz pa si že lep čas prepevam pesem New York od Alicie Keys.
Ravno včeraj pa smo se vrnili še z dvotedenskega oddiha na morju, ki je bil bolj lenoben. Super vreme, malenkost hladno morje (22C) in veliko uživanja. V ponedeljek pa spet nazaj v realnost. Zoja in Lovro že komaj čakata vrtec in svoje male prijateljčke, midva pa malo manj veselo pričakujeva službo

.
Kar precej sem se razpisala - upam, da ste se uspele prebiti čez to solato