IZVIRNO SPOROČILO: mojca75
reka - glasujem za Kolpo, in sicer njej zgornji tok (Fara, Radenci, Dol,...Žaga)
Itak sem vedla, da ne boš za
mojo Kolpo
drugače pa :
meni je
Soča , tako kot marsovki in mojsončku, ena taka lepa, za spomine obujat reka..na srednješolska leta v Tminu, ko smo imeli "žure pri Soči" .... to je blo kukr en tajni znak - žur pri Soči...smo že vedli, da se bomo lupčkali, pa valali po travi, pa pir pili

, pa potem itak pred spanjem v "kadilnici" dijaškega doma tulili , da to pa ni to, da smo pa mislili, da je un tak pa tak, da pa je v bistvu živa mona
Moja "druga" reka je
Amstel - mi ni sicer jasno, zakaj je potem Amsterdam z r-jem, če je pa reka Amstel

No, o tem, zakaj mi je ta reka tudi izredno pri srcu, ne bi danes
Donava.... hja, Marija , asociacija na enga fejst fanta, ki mi je povedal, da vsi vejo, da je druga najdaljša reka v Evropi, da pa nihče ne ve, da v pesku na rečnem dnu živijo deset centimetrov dolge školjke Margaritana margaritifera.

Resno.In le ena od tisočih varuje skrivnost.
In da končam : moja naj reka je
moja Kolpa. Ki teče nekaj deset metrov stran od naše hiše. Je moja prijateljica in zaupnica. Odločitev, preseliti se na vas je bila težka. Odločitev, da pa bo to ravno pri Kolpi, pa sila enostavna.
Jao, grem krvavice pečt, ker bo ata lih kar iz Ljubljane, Aleksa je pa vaški miklavž povabil danes ob petih na neke ceremonije pred gasilski dom

In me mal skrbi, ker Aleks zna zapet samo zadnje zloge od ringara-
ja , na tla pome
- če... jaz pa od miklavževih , ki je bolj cerkveno usmerjen, obvladam samo Rožo Marijo ( ki mi je res lepa pesem) , od molitvic znam pa samo Sveti angel

Itak je mama kriva, ker me ni peljala v cerkev, pa čeprav rdečo