05.12.2007, 09:27
618
DIŠAVNI PIŠKOTI
Sestavine:
100g rozin
4 žlice pomarančnega soka
250g moke
1 čž pecilnega praška
1 čž mletega cimeta
1 čž mletega ingverja
1 čž mletega pimenta
1/2 čž nastrganega muškatnega oreščka
2 jž kakava
100 g naribane jedilne čokolade
naribana lupina ene limone in ene pomaranče
150 g masla
100 g sladkorja v prahu
1 vanilin sladkor
ščepec soli
2 jajca
Glazura
100 g jedilne čokolade
100 g masla
Rozine operemo, pomešamo s pomrančnim sokom. Moko zmešamo z začimbami, s pecilnim praškom, kakavom, naribano čokolado ter limonino in pomarančno lupino.
Maslo, sladkor v prahu, vanilin sladkor in sol penasto zmešamo. Dodamo jajci. Vmešamo rozine in na koncu moko. Iz testa oblikujemo kroglice.
Temperatura pečenja: 200 st.C
Čas pečenja: 15 do 20 minut
Za glazuro stopimo nad paro maslo in čokolado. Ohlajene piškote pomočimo (približno do polovice) v glazuro

Prov res...
, da boš lažje prestala ta dan v službi
(meni je ful dober
, ko je moj
kej pameten okrog poroda....Je komentiral na MŠ, ko je sestra tam predavala, da iztis pri porodu traja nekje 20 min. do pol ure: "No, a vidiš da sm ti reku, da kr vn pade!"
se je neki drugač naštimal in je to zdej čist neki druzga... bom pa vseen v petek verjetno doma, da se mal naspim
enako, tako, da ne vem ali imam moja maternica tako lego ali kaj. Sem potem ravno rekla moji sestri, da ne vem kako lahko ene še v službo hodijo, pa telovadijo,..., jaz res nebi bila zmožna, pa sicer nisem občutljiva, in imam rada svojo službo, pa tudi z užitkom bi v teh dneh okoli letala. Ah, saj še malo pa bo konec.
Kar nekam bi se skrila, sem čist živčna tlele v pisarni...