IZVIRNO SPOROČILO: karin24
Ob določenih temah se sama včasih malo zamislim, če nisem mogoče preponosna.
Recimo lažno samohranilstvo. Meni se zdi to totalno ponižujoče. Da bi lagala za par fičnikov. Če ne moreš preživet brez tega....zakaj se odločiš za otroke?
V glavnem jaz se nism zmožna tako ponižat. Pa opažam da se jih je ogromno zmožno
Jaz bi se počutila totalno nesposobno, da mi more država otroka preživljat. Resnično nesposobno. Ponižano totalno. Čudna sm ja.
Pol teme o taščah ki vam pucajo stanovanje in vas ne moti. Jst si raj kej nardim k da se tolk ponižam pa da ženska 2xstarejša od mene puca našo svinarijo-zastojn. Pa zraven svojga gospodinjstva vodi še naše. Si nebi nikol mogla tega dovolt. Če mi nebi zneslo bi enga plačala. Ne vem no jaz bi se spet počutila ponižano in nesposobno.
Ne vem no al sm res tolk preponosna in trmasta, al sm bla pač sam tko vzgojena, al sm pa res čudna k hočem sama skrbet zase
To je vedno stvar razmišljanja in vzgoje. Meni je tvoje razmišljanje blizu, vsaj delno, enim pa pač ne. Tako, da ni vse stvar ponosa, temveč odnosa, zrelega in poštenega razmišljanja, kakor tudi egoizma, naivnosti in dostikrat tudi nespametnosti.
Če analiziram:
lažno samohranilstvo- zame je goljufija goljufija, pa ni važno kakšna torej ko gre za majhne vstote ali pa milijone. S tem se pokaže karakter človeka...in sem skoraj 100%, da tisti, ki sedaj goljufajo pri majhnih vsotah, bi tudi pri milijonih, če bi imeli možnost... Tako, da, sram je lahko takšne. Pa ne sdaj nakladat, kako živite, kakšni reveži ste, ker mi je to vseeno, tudi drugi ne živimo bajno in bogato, pa to še zdaleč ne pomeni izgovor, da bi kradli in goljufali. In svojo usodo si človek kroji sam, če ne 100%, pa vsaj lahko v večji meri vpliva nanjo. Vendar rešitev ni v goljufiji.
Tašče-tukaj sem postala skeptična, pri skoraj vsakem postu, ker se mi zdi, da mnoge "snahe" pretiravajo, so občutljice, razvajene in marsikaj drugega...na koncu pa tašča izpade zmaj. Res bi bilo treba mnogokrat slišati še drugo plat zgodbe...mislim, da bi bile zelo presenečene. In dostikrat si mislim, ko berem kakšno o taščah:"Če si že sedaj tako občutljiva in te vse moti, kakšna boš šele, ko boš ti stopila v obodobje klimakterija". Nobenih kompromisov, nobenega poizkušanja razumevanja situacije.... Seveda so tudi izjeme, kjer so tašče resnično grozne, vsekakor, vendar kar tukaj preberem, se mi zdi, da obstajajo SAMO grozne tašče. In tukaj nekaj ne štima.