Plenice: pri nas smo tudi okoli 6 kg in 62 cm - po cunjah sodeč in jaz mu dam ponoči midi - 4-9 kg od Muellerja, čez dan pa še zmer mini 3-6 kg, tud od Muellerja, ker jih imam par kom še za ponucat. Niso nič tko zlo prevelike, malo višje zapnem, pa je, za ponoči so sploh super, nič ne pride skoz, pa še elastične so okol in okol. Zaenkrat sem še prisiljena kombinirat, en dan smo v bombažu, drug dan v plastiki, ker me sicer v razvojni za ušesa vlečejo, saj ima D. res precejšnje probleme s tonusom in gibalnim razvojem na sploh. Njemu res vsak odvečni gram in milimeter veliko pomeni, tko da sva se z dr. zmenili za kombiniranje.
Nošenje: mnja, jaz sem pri tistih ki nosimo s pametjo, ne s srcem
. Moj križ je totalno zjahan, poleg tega imam popkovno kilo, tko da jaz nosim malo. Ko imam štruco v naročju, če se le da, sedim, lahko pa na prvem potrdim pregovor - "dons do praga, jutr okol hiše". Kilaža otrok skokovito narašča, želja po prenašanju pa tudi, običajno premosorazmeno s težo.
Kar seveda ne pomeni, da ne cartam, seveda cartam, tudi jokat ne puščam, ampak velikokrat je zadosti, če se usedem ob njega ali pred ležalnik in se greva "telovadbo" (ki je iz NFTH in mu zeloooooo pomaga), včasih mu afne guncam in se mu pačim, včasih pa ni druge, je treba v naročje. Opažam pa, se blazno rad gleda sence in da ga že zelo zanimajo predmeti, ki jih lahko doseže.
Žirafa: tvoja bejbika se je 9 mesecev TIŠČALA s svojo sestrico in dvojčki se hočejo tiščat tudi po rojstvu. Zato sem ti svetovala, da ju daš obe skupaj v eno posteljico. Imajo enako potrebo po telesnem stiku, kot nedonšenčki. D. je strašen "tišovček", tudi ko ga zameš v naročje, se "muva" tako dolgo, da pride nekje na kožo in pol se ves stisne na tisti flek kože. Tvoji pikici gre enako. Ona ni bila carica v tebi, tiščala se je s Sofijo, zdaj žal Sofije nima več, ima pa tebe in se tišči tebe. Tvoj vonj pozna, tvoj pulz pozna in samo ti si ji ZARES znana. Vsi ostali so "od zunaj". Skušajte se vsi trije z atijem it "gnezdenje", da se navadi nanj, da sprejme njego vonj, da ga poveže s tvojim. Vidva se usedita/ulezita tako, da sta prepletena in položita Izabelo tako, da se dotika obeh enako. Vsak dan naj se majčkeno manj dotika tebe in majčkeno več njega. Imejta potrpljenje, pa se bo štručka navadila, da je tudi ati "čist ta prav". Vem, da ti je za znoret težko, da krvavo rabiš odklop, vendar -če sodim po sebi - ti fizični odklop ne bo čisto nič koristil, dokler psihično ne boš mirna ob prepričanju, da je Izabeli dobro tudi brez tebe. Da pa ji bo dobro brez tebe, ji boš morala ti sama pomagat.
Stoječi lulčki: so normalni za vse starosti, nič bat