IZVIRNO SPOROČILO: niksa
Hay. Sem čisto obupana zato prosim če je kdo bil v podobni situaciji da mi pomaga. Pred dnevi sem iz CSD dobila novo odločbo o Otroški dodatkih. Prejšnja je bila od Januarja. V novi piše, da sem navedla napačne podatke in da presegam cenzus za 0,47 %. Tako moram vrniti preveč izplačane OD za 8 mesecev. To je ca. 399 eur. Včeraj pa mi rečejo na CSD, da so mi znesek odtegnili naenkrat in da ta in naslednji mesec otroških ne dobim izplačanih??? Ker ti predstavljajo velik del družinskega prihodka sem na robu obupa, saj se bojim, da ne bo niti za hrano. Ali se to sploh sme?? Vem, da se osebni dohodek lahko rubi samo do določene višine a za otroške ki jih v bistvu prejmeš za pomoč pri skrbi za otroke pa to ne velja?? Prosim pomagajte, saj zaradi skrbi sploh ne funkcioniram več normalno. Hvala.
Kot jaz razumem, ni napisala, da so otroški dodatki GLAVNI vir "denarja za preživetje", kot je napisala piščanc, ampak VELIK del. In niksi popolnoma verjamem. Tudi meni kot študentki veliko pomeni otroški dodatek in ne vem, če bi prišla skoz v mescu... Ampak, kot rečeno, moja situacija je malo drugačna.
Po drugi strani pa ne razumem, kako to, da nekateri vse veste in takoj napadete. Moje mnenje je, da zmota ni enaka laži. Če se zmotiš, se lahko zavedno ali nezavedno, zlažeš pa se v vsakem primeru zavedno. Posledica pri takšnih birokratskih zadevah je sicer ista, vendar vsega ne moremo gledati tako ozko.
Malo strpnosti bi bilo lepo videti ob takih težkih in resnih vprašanjih.
Niksi pa svetujem, da pokliče na CSD in se pogovori s svetovalcem.