Ah, sem vas morala malo pozdravit. Še na dopustu ne morem brez vas.
Petek je bil na morju prečudovit. Malo čez deveto smo se odpravli v mesto Krk. Bilo je jasno, brez oblačka in toplo cca 12 st. Smo kofetkali na obali. Popoldan po počitku in kosilu smo šli pa še za slabi dve uri na sprehod. Zvečer se je pooblačilo in ponoči začelo rahlo deževati.
Na žalost je Jaka ponoči dobil vročino.

Kar zlepa. Le ta je kljub svečkam vztrajala še cel dan in ni padla pod 38. Najvišja je bila 39,6. Cel dan je po malem dremal, ampak to je izgledalo tako, da je ležal ali na meni ali na možu. Ko sem mislila, da je trdno zaspal in sem ga odložila na posteljo, se je zbudil. Zvečer je končno zaspal poleg mene in je spal do pol polnoči, ko je imel spet 38,9. Tokrat sem mu dala eno drugo svečko, ki mi jo je dala prijateljica in je prijela, ker je spal do sedmih. V nedeljo dopoldan je bil precej boljši in dobro, da nisem poslušala moža, ki je v soboto zvečer hotel domov. Razen tega, da bi vožnja minila v znamenju joka, verjetno povratek domov ne bi pomenil nič drugega. Tako smo se vsaj na toplem naspali in je Jaku malo odleglo. Včeraj do večera mu nisem zbijala vročine, ker se je gibala med 37 in 38. Pred spanjem sem mu dala malo žličko Calpola in je lepo zaspala. Ponoči se je zbudil 2x, pojedel in spal naprej. Celo do pol devetih. Zdajle se tamla v stajci igra in je prav priden. Zanimivo je to, da mi je je in pije več kot običajno. Poleg tega, sem ga zaradi vročine še k meni pristavljala na uro in pol in je veselo vlekel. Ne me vprašat, kaj je bilo naslednji dan. Naval mleka. Ga imam spet za izvoz. Pojma nimam, kaj bi bilo to. Lahko je zobek, lahko je 6. bolezen, lahko bi bila gripa (obležala sta tast in tašča).
Za piko na i je včeraj zbolela še Nika. Kiha in smrka ter ima vročino. Sem trenutno negovalka.
Sem pa jezna sama nase.

Ko smo pakirali sem opazila, da mi je zmanjkalo Calpola (bilo ga je še za eno-dve žličke) in sem potem vzela s sabo svečke. Ma niso vredne nič. Prijele so šele čez eno uro, ko je bil Jaka že čisto bogi, medtem, ko je sinoči polovična doza Calpola prijela v 15-ih minutah. Imam kar občutek, krivde, da smo Jaka v soboto po nepotrebnem matrali.