IZVIRNO SPOROČILO: violinski
Punčica, ravno prejšnji teden smo imele avgustovke 2005 debato na to temo, ko hči od Jessy ni hotela jemati antibiotika, imela je bakterijsko okužbo in se je nazadnje vnetje tako razširilo, da sta morali na infekcijsko. Infuzije in vse kar paše zraven. Ker potem tudi grožnje z bolnišnico niso zalegle - smo sicer ugotavljale, da je rez grozno, če moraš otroku grozit z zdravniki, ker potem tvegaš, da se jih začnejo bati, jim je pediatrinja menda našla antibiotik brez okusa, mislim, pa da je še najbolje, da o tem povprašaš mamico - najdeš jo v naši temi.
To, kar je Violinski napisala, je čista resnica, le da nismo dobili tistih antibiotikov, ki nam jih je predpisala, saj jih ne delajo več. Tako smo dobile ene druge v tableti, ki sem jih zdrobila in zmešala z zelo majhno količino vode, samo toliko, da je postalo tekoče, nato pa v brizgalko. Zatem sem se mogla s svojim zgornjim telesom prav nasloniti nanjo, da sem jo umirila in ji na silo morala odpreti usta in sem ji brizgnila čim bliže požiralniku, potem pa samo flašo mleka v usta, da je s tem poplaknila. Je prav v navodilih pisalo, da se jih lahko je z mlekom. K sreči tablet ni izbruhala tako kot je vedno izbruhala sirup. Zato smo mi sploh imeli težavo, ker sirupa ne prenese.
Žal brez joka ni šlo niti enkrat. Kljub slabi izkušnji z infekcijsko in špikanjem (bila je vsaj 30x zbodena, ker ji niso našli žile), je nismo mogli pregovoriti. V bistvu je še tako majhna, da ne razume, da je to za njeno dobro.
Pač ne gre drugače kot na silo.