04.07.2008, 15:04
323
Pozdravjena, mata!
Sama sem mamica 9 mesečnega alergika, ki je alergičen na jajce, KM, pšenico, sojo in še pra drugih, manj pomembnih živil. Še vedno je hranjen z mojim mlekom, hkrati pa od 5. mes uvajamo GH. Pri nas so bile reakcije burne, otrok je kakal po 16 x na dan, hud eprebavne motnje, pa seveda koža je tudi nasrkala. Ob vse tem pa ti priporočam, da se s to alergijo ČIMMANJ obremenjuješ. Tvoj otrok se že zaveda svojih omeitev, še bolj pa se zaveda, koliko pozornosti ji ti posvečaš. Od par pikic po obrazu in treh flekov hrapave kože ni še nikogar pobralo, niti ni zato imel nekih groznih posledic. Tudi moj je bil prvič pikast po breskvah. Naredli smo 3 dni pavze in poskušali še 1x, Drugič ni bilo nobene pike. Ista fora je bila pri marelicah, pomarančah, teletini, govedini. Prvič pike in flekci, malo pavze, drugič vse OK. ALergiki so pač malo zoprni, vendar ne moreš zaradi tega vse življenje čakat v strahu pred morebitno reakcijo in otroka držat na 3, 4 živilih v strahu pred reakcijo. Naš 9-mesečnik res ne je samo teh 4 živil (sama počasi skušam uvajat malce soje, da vsaj kak sojin jogurt ali sladoled lahko pojem-do zdaj ni bilo hujših reakcij), ki mu dokazano škodijo, sam ne mara banan, vse ostalo dobiva, tudi breskve, marelice, paradižnik od vsega začetka (olupljen), seznanili smo se tudi s hrano, ki je prej niti poznali nismo npr. kvinoja, amarant, kupujem konjsko meso, ki ga prej nikdar nismo (anemija) ipd. Za morebitne reakcije imamo doma fenistil kapljice in mazilo, prav tako elocom mazilo. kajti otrok ne bo večno doma in kot sama ugotavljaš, so potem v vrtcu precej večji problemi. Poskusi najprej sama premagat ta strah pred alergijo, razumi, da vsak izpuščaj še ni konec sveta, potem bo tudi fantiček raj eposegal po še neznani hrani in jo tudi sprejel.

in pol si lahko mislite kako je fino. Nam je v bloku ena cev počila in so nam včeraj zaprli cel vodovod dopoldne. Potem so nam končno odprli vodo- ampak samo stanovalcem ki smo na levi strani. HB da smo mi med njimi, ker si ne znam predstavljati kako bi bilo brez vode. Že zdaj ko kuham me čisto matra, ker si ne morem umit rok in moram za vsako malenkost letat v kopalnico. In na žalost imamo pralni stroj tudi v kuhinji tako da še prat ne morem.
. Take poletne, prav lepo poživijo forum
. Tudi mene nič ne vleče iz klimatiziranega stanovanja, pa še komarji so se pri nas razmnožili tako, da jih je tudi čez dan polno.
Zgleda, da je hruška kriva
Je pa sestra ravno danes o svojem stanju povedala svoji 11 letni hčerkici,sinek je pa še premajhen,da bi to razumel.Hčerka je pa bila vidno pretresena,kako ne,ko pa ji je ta bolezen pred kratkim vzela babico.
).
evo, upam da te malo ohladi
daješ hrano ali ne, oz. se izogibaš kakšnim drugim alergenom. Našega Blaža je pa dušilo, pa jezik mu je zatekal in smo tudi ponoči letali v bolnico, HB je čez cesto. Če gre pa za tako hude reakcije, pa pošteno razmisliš, če boš kar tako dal hrano ali kaj drugega oz. se boš raje izogibal. Vsakič, ko smo mu poskušali dati, kaj za jesti na kar je reagiral, je bilo isto. Dvakrat je celo pristal za 14 dni v bolnici zaradi alergije. Obakrat pa si je domov prinesel tudi hudo pljučnico. Verjetno bi vsaka, ki kaj takega doživi pri svojem otroku, pošteno razmislila, če bi eksperimentirala s hrano pri alergiku. Jaz sem pač odločena, da ne bom.
. No, nocoj smo imeli prižgan še t.i. krematorij, takšno lučko, ki privlači komarje in jih nato scvre.
In tudi prvič sem jo za vikend zjutraj najdla v posteljici obrnjeno na glavo
je presrečen čeprav ve, da še ni namenjeno njemu