IZVIRNO SPOROČILO: Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: lana38
Otroci so pač različni po dolžini in teži. Moj Blaž je imel porodne mere 3200g in 52 cm, Tim pa 3940 g in 51 cm. Pa je imel Blaž pri 6 mesecih 7600 g in 70 cm, Tim pa že pri 4,5 meseca 8430 g in 67,5 cm. Dokler je vse Ok, je pomoje vseeno kakšne so mere.
Zdaj pa Tim kliče.
LP
Kako pa ves, da je vse ok? Moj brat je od svojega 10 leta pretezek (beri debel, predebel) in ni imel nikoli nobenih problemov (sedaj pri svojih 20 letih ima 120kg!). Pa kljub vsemu vemo da prevec kil ni dobro za zdravje!
Ayo, ni vse povezano s težo, ki jo ima otrok kot dojenček. Tvoj brat je očitno malo bolj nagnjen k debelosti, žal pa tega ni upošteval. Če pa je otrok kot dojenček malo težji, to še ne pomeni, da bo kasneje predebel. Zadnjič sem nekje poslušala, da so procentualno otroci, ki imajo kot dojenčki podpovprečno težo, bolj nagnjeni h kasnejši debelosti, kot tisti z nadpovprečno težo.
Tudi sama sem bila kot dojenček bolj chubby, da je moja mama zaganjala cel vik in krik, če mi je kdo dal kaj bolj cukrastega

, pa sem bila kljub temu že pri kakšnih štirih letih suha kot preklja. In takšna tudi ostala (za občutek: pri 173 cm sem imela 52kg....potem pa sem prilezla na malo bolj zdravo težo s 58kg). No, pustimo zadnja tri leta, ko sem bila večino časa noseča

. Me pa taki komentarji glede teže dojenčka malo bolj zbodejo, ker me moja mama ves čas glede tega masira (in doživlja skoraj živčne zlome, ko gleda Zojo kako veselo je olive...ker imajo kao ful kalorij).
Pa po moje imajo tukaj nekaj tudi geni. Nobeden od naju z možem ni predebel, niti ni takšnih primerkov v družini, kar pomeni, da je bolj malo verjetno, da bi bili najini otroci nagnjeni k debelosti. To seveda ne pomeni, da jih zdaj lahko filamo s sladkarijami, ampak ravno na dieti jih pa tudi ne rabimo držat.