IZVIRNO SPOROČILO: al bina
IZVIRNO SPOROČILO: miniko
Verujem v boga. Zakaj se nisem krstila? hm zato ker še nisem o tem tak razmišljala.
Katerega boga? Na kakšen način veruješ?
Joj, albajna, si tečna
Evo, moj primer: Jaz sem verna ... zelo. Nikoli pa se nisem štela za pripadnico nobene religije, ampak verjamem v boga kot boga. Pika. Konc. Tukaj, mislim, da mi ni potrebno naprej razlagati.
Od zakramentov (krščanskih) imam opravljen le krst (ne po svoji volji

), sem se pa tudi jaz želela poročiti v cerkvi iz podobnih razlogov kot avtorica izhodiščnega posta - ker sem se želela združiti z možem pred bogom in, ja, ker je lepo

. Sem pa možu jasno povedala, da ne mislim delati nobenih zakramentov (on jih ima), ker se bi mi to zdelo zelo zlagano in nefer do cerkve kot inštitucije, pa tudi kot verni osebi po tem ne čutim potrebe. Moja vera je globoka in iskrena in tega mi ni potrebno nikomur dokazovati.
Pa sem našla način, le moža sem morala v to prepričati

. Poročila sva se v evangeličanski cerkvi, kjer zadostuje za poroko samo (krščanski)krst, niti nobenega uradnega "prestopa ali vstopa" ni treba. Kaj ti po njihovem mnenju - in mojem osebnem - za povezanost z bogom človek ne potrebuje nobenega posrednika in nobenih nevemkakšnih ceramonij. Samo jaz in bog. Za moža katolika in vso ostalo katoliško žlahto sem uporabila argument, da gre itak za istega boga, namen najine poroke pa je združitev pred bogom. To je vse!
In zdaj sem srečno cerkveno poročena