IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja
ce npr otrok za en obrok prakticno nic ne poje.. Kaj naredite? Ali pocakate pol ure in ponudite isto? Ali probate se ene 3 druga zadeve dat?
Ja recimo zadnjič za kosilo mi je štrajkala, pa je čez 1 uro isto dobila in pojedla - očitno ni bla lačna. Včeraj zvečer sem ji pa dala zelenjavno juho, ki jo je za kosilo lepo jedla, pa je ni hotla več niti pod razno. In sem ji lepo dala namazan kruh, pa je jedla. Jaz se ravnam bolj po občutku. Kosila ji definitivno ne bom novega delala, kar je, je. Samo 2x na dan pa istega ne mara jest, to sem že prej ugotovila - ampak še vedno optimistično probam
Uspavanje, imamo podoben problem, naša sicer zeloooo redko zaspi na zizi - mora bit ornk zmatrana, ampak imamo pa proceduro manualnega uspavanja, leži na mojem trebuhu (ali očkovem) in jo trepljava po riti. Ostalo ne pali, B se nosi? Joj, boga tvoja hrbtenica, res. Ampak vse, da otrok zaspi, a ne
Drugače pa, Tinaaja, sem se o tem problemu pogovorila z direktorico vrtca, ker me je res žrlo. In je rekla, da to tam ni problem. Otročki norijo in letajo in vsake toliko en "pade dol" sam od sebe. Se spočije in naprej akcija.
Dojenje čez dan, pred počitkom sem to ta mesec ukinila. Prej smo imeli ritem tak, da se je dojila, šla spat in nato dobila kosilo. Zdaj sem pa obrnila. Poje kosilo (se napoka) in gre spat. Brez problema, zize ne pogreša. Dam ji GH na 3 urce, pa je. Ti kar poskusi, boš vidla, kako se bo mala obnašala.