IZVIRNO SPOROČILO: ulla78
Imam eno vprašanje za vas; Niki se je po obrazu spustilo kot proso drobne pikice, . okrog se pojavi tudi rdečica. Mislite, da je možno, da sem pojedla kaj jaz, kar ne bi smela ali je to res le od hormonov, ki se izločajo skozi kožico. Vasj to mi je rekla patronažna. Je pa res, da takrat, ko jo je videla ona, še ni imela toliko teh pikic. Sploh ne vem kaj bi to lahko bilo in razmišlam, da bi šla kar do pediatra vprašat.
ulla, mi imamo z izpuščajčki, mozoljčki, pikicami... že kar nekaj časa težave. V tem času sem ugotovila, da forum vseeno ni najboljša pot za iskanje rešitev. Nekdo ti bo rekel, da se kožica čisti, drugi da je to alergija, tretji, da gre za dermatitis... Od otroka do otroka je to zelo različno. Jaz ti svetujem, da Niko nekaj časa opazuješ in če ji stvar ne bo šla na boljše, da obiščeš pediatra. Hkrati pa ti svetujem, da dokler ima pikice ali mozoljčke ne uporabljaš nobenih kremic in kopeli. Kvečjemu olivno olje za kopanje (2-3 velike žlice v banjico). Mandljevo maši pore, zato naj ne bi bilo tako dobro pri težavah.
Glede nohtkov... Mi smo jih Gašperju v mesecu in pol rezali že 4x, tako hitro mu rastejo. Potem pa se popraska do krvi. Strižem pa mu jih vedno, ko je buden. Mi je patronažna rekla, da še njena hči pri 10 letih ne pusti nohtov rezat, ker ji je to vedno naredila, ko je spala.
Mimogrede, kje ste vse? Samo jaz strašim tukaj že celo dopoldne... Uh, saj je popoldne