Uf, madona, ste se razpisale čez vikend.
Nikakor nimam namena najine zveze razdreti, moža ljubim, on ljubi mene, sem mnenja, da sva si usojena, čez dva meseca dobiva še enega dojenčka, ki se ga vsi trije neizmerno verslimo, dobro se razumeva, se podpirava, in...... AMPAK niti jaz, niti on, nihče ne more s 100% gotovostjo trditi, da bo isto čez 10 let, da bo isto čez 20 let. Jaz mogoče lahko rečem sama zase, da bom čez 10 let čutila isto, tega pa ne morem reči zanj. In zato tako razmišljam. Ker nisem naivna ali slepo zaljubljena, ker poznam kar nekaj primerov, ko se zdaj skoraj tepejo za vsako skodelico, zato pač zdaj premišljujem tudi o tem. Za vsak slučaj.
In ker sem že enkrat pri 18ih ostala čisto sama na svetu (skupaj z bratom) nikakor ne bom dovolila, da se bom znašla še enkrat v podobni situaciji. Pač moram zavarovati sebe, pa če kdo reče, da sem sebična. Vem kako zgleda ko se ti v sekundi podre cel svet, ki te je do takrat obkrožal. In je vsekakor veliko lažje, če ob tem nimaš finančnih težav, ali bog ne daj, nimaš strehe nad glavo. Moja starša sta na srečo poskrbela za to, da nama z bratom ni bilo treba še s tem se ukvarjati in sva lahko normalno končala šolo in doštudirala. In zato sem jima grozno hvaležna, in ne bom dovolila, da kdorkoli čez leta "zapufa" moja dediščino.
Ideja, da bi vzela kredit, moje stanovanje pa obdržala, pa se mi glede na oderuške obresti ki jih potem še 20 let plačuješ banki, zdi nespametna. Po izračunih bi za kredit 100.000 eurov za 25 let (pa še to redko lahko dobiš tolikšno vsoto), na koncu banik vrnila 215.000 eurov. Ob mesečnem obroku 700 eurov. Jaz na kredit gledam kot "nujno zlo", če res ni druge možnosti, ki pa jo midva trenutno imava.
Hvala za vaša mnenja.
Sem pa kar hudo debato sprožila
.