cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

lestvica ultrazvoka kolkov

clock-img

16.02.2008, 08:11

clock-img

Čampi

pencil-img

51

zanima me, če mogoče katera ve kako je z lestvico kolkov. namreč midva sva imela 2A in naju zanima kaj to pomeni. imela sva tri tedne šine, zdaj pa imava široko povijanje približno dva meseca in pol, potem pa bomo videli kaj bodo rekli. sem pa na netu iskala to lestvico pa je nisem našla in me zanima, če mogoče katera ve, kako to gre.user posted image  hvala za odgovore

clock-img

16.02.2008, 12:22

clock-img

sandra85

pencil-img

5983

1a je najboljše...2a je malo slabše, ampak še vedno vredu
naš je imel 1a in smo ga mogli vseeno široko povijat do 1. pregleda kolkov

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

clock-img

16.02.2008, 21:37

clock-img

kati kati

pencil-img

673

mene tud zanima kako je z lestvico...ker moj user posted image ima 3a?..pa sem tudi dobila zanj šine za 3 tedne!potem pa pregled pri pediatru!
hvala....lahk mi tudi odg. na zs.

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

clock-img

17.02.2008, 00:08

clock-img

mateja rečnik

pencil-img

29

Lestvica gre od 1 do 4 (1a in 1b itd.) 1a in 1b so normalni kolki, 2a so nezreli kolki, 2b so mejni kolki (široko povijanje ali šince). Od 3 dalje so patološki kolki (šince ali ekstenzija).

clock-img

17.02.2008, 04:23

clock-img

Čampi

pencil-img

51

hvala za odgovor.
me res zanima kakšen bo rezultat pri ortopedu naslednjičuser posted image

clock-img

19.02.2008, 13:28

clock-img

soncipunci

pencil-img

141

in v čem je razlika med 1a in 1b? spomnim se, da je v porodnišnici neonatologinja omenjala razliko pod kakšnim kotom sta... naš mali je imel tako definirane in nismo imeli širokega povijanja (kar mogoče malo obžalujem, ker so se potem na prvi posvetovalnici pri pediatru čudili). zdaj me pa po malem ves čas kljuva KAJ ČE...?!

clock-img

19.02.2008, 17:08

clock-img

hokejistka

pencil-img

905

Moja user posted image ima en kolk 1A, drugega pa 1B. Če imaš kolk 1B je obvezna kontrola kolkov pri zdravniku po treh mesecih, če pa so 1A kontrola ni potrebna. Tako so meni povedali v LJ P 2 meseca nazaj.

clock-img

19.02.2008, 22:05

clock-img

bsasab

pencil-img

321

Mi smo imeli oba kolka 1A (sem rodila v lj), pa smo bili cel cas brez sirokega povijanja (tudi v porodnisnici)..., na prvi posvetovalnici pa smo dobili napotnico in nam je pediatrinja rekla, da morajo vsi na kontrolo kolkov pri 3 mesecih..., ni pa nic rekla, ko je vidla da je ne povijamo na siroko..., tak da, ne vem, kako je s tem....

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem